Foto: Mihai Diac

România și SUA cooperează în domeniul energiei nucleare, anunță ministrul de Externe

România și Statele Unite pun în practică un Memorandum privind cooperarea strategică în domeniul energiei nucleare în scopuri civile, a anunțat șeful diplomației române.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.02.2020 - 19:01

Ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a făcut această declarație luni, 10 februarie, în contextul întâlnirii sale cu Dan Brouillette, secretarul pentru energie al Statelor Unite.

Întâlnirea bilaterală a avut loc în marja Conferinţei Internaţionale privind Securitatea Nucleară (ICONS 2020) care se desfăşoară la Viena, sub co-preşedinţia ministrului Afacerilor Externe al României şi a vice-ministrului afacerilor externe al Republicii Panama.

Memorandumul de înţelegere între România și SUA privind cooperarea strategică în domeniul energiei nucleare în scopuri civile fusese semnat în septembrie 2019.

Potrivit unui comunicat de presă difuzat, luni, de Ministerul Afacerilor Externe al României, Memorandumul cu SUA "deschide posibilităţi de dezvoltare în comun a capacităţilor energetice ale ţării noastre".

Tot potrivit comunicatului MAE, ministrul Bogdan Aurescu a salutat evoluţiile pozitive din cadrul Parteneriatului transatlantic pentru cooperare în domeniul energiei (P-TEC) şi a exprimat satisfacţia părţii române pentru viitoarea co-prezidare, alături de SUA, a Grupului de lucru pe energie nucleară al acestuia, care se va întruni la Bucureşti, în luna martie.

Comentarii