14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechRitchie Peng, Huawei: Construirea unor rețele 5G optime prin inovație continuă

Ritchie Peng, Huawei: Construirea unor rețele 5G optime prin inovație continuă

La doi ani de la adoptarea comercială a 5G, serviciile mobile își continuă creșterea puternică, iar industria de servicii mobile are multiple noi oportunități. Huawei a propus strategia Rețelei-țintă 5G „1+N” de obținere a unor rezultate benefice pentru toate părțile implicate, prin intermediul inovației continue și al colaborării cu clienții. Peng a subliniat că „Huawei va colabora cu partenerii din industrie pentru a găsi modul optim de a oferi cea mai bună experiență de utilizare oricând și oriunde, precum și pentru a construi eficient și a crește capabilitățile rețelelor 5G.”

 

Ritchie Peng a susținut un discurs în cadrul întâlnirii online cu presa înaintea MWC Shanghai 2021

„Implementarea tehnologiei 5G crește la nivel mondial. Previziunile privind implementarea rețelelor 5G de acum un an s-au adeverit. La nivel global s-a ajuns la peste 200 de milioane de utilizatori 5G și s-au construit 800.000 de site-uri 5G. Per ansamblu, experiența de utilizare s-a îmbunătățit de mai mult de zece ori, iar terminalele 5G entry-level sunt deja disponibile la prețuri de 350 USD.

Multipli factori susțin creșterea rapidă a rețelelor 5G de-a lungul lanțului industriei, mai ales inovația continuă a operatorilor telecom în privința serviciilor, a vânzătorilor de dispozitive în privința formelor produselor și noilor aplicații, a vânzătorilor de echipamente de sistem în privința sistemelor, algoritmilor și soluțiilor, precum și a clienților din industrie în privința aplicațiilor verticale.

Succesul rețelei chineze este atribuit implementării pe scară largă a tehnologiei Massive MIMO pe benzi medii TDD ce oferă o lățime de bandă mare, prin intermediul cărora rețelele 5G pot oferi o capacitate uriașă și pot asigura o acoperire continuă. Implementarea site-urilor 5G simplificate ajută operatorii din afara Chinei să implementeze rapid 5G Massive MIMO în site-uri care nu au destul spațiu pentru antene noi.

Produsele și soluțiile inovatoare Huawei 5G de bandă medie ajută operatorii să ofere servicii de rețea 5G de înaltă calitate – cum s-a văzut din testele efectuate de terțe părți în Coreea de Sud, Germania, Austria, Arabia Saudită și alte țări și regiuni – în timpul cărora, chiar dacă operatorii nu au un avantaj al spectrului, experiența de utilizare își menține poziția fruntașă cu 10-50% pe aceleași dispozitive 5G.

Rețeaua-țintă 5G „1+N” orientată spre viitor încorporează inovația în toate scenariile și benzile de frecvență, oferind rețele 5G simplificate construite pe o fundație cu lățime de bandă mare și care pot suporta la cerere N capabilități. Huawei a dezvoltat produse și soluții 5G inovatoare pentru a transforma această viziune în realitate. Tehnologia Massive MIMO cu bandă duală FDD îmbunătățește mult capacitatea rețelelor față de 4T4R și suportă implementarea ingineriei în serie. Blade Pro, o soluție ultra-broadband, încorporează trei benzi de frecvență mică sau medie într-un singur modul, simplificând implementarea în timp ce îmbunătățește utilizarea spectrelor de bandă fragmentate și obține o eficiență energetică mai mare prin partajarea energiei.

Easy Macro 3.0 și Book RRU 3.0 – soluții de amplasare a polilor cu bandă duală – suportă combinații inovatoare ale benzilor de frecvențe, precum FDD+FDD și TDD+SUL, adăugând flexibilitate în rezolvarea lacunelor de acoperire din scenarii de interior și exterior. În privința soluției Super Uplink (SUL), Huawei a propus pentru prima dată în 2017 combinația spectrelor TDD și FDD pentru a îmbunătăți acoperirea la marginea celulelor. În 2019, soluția SUL a îmbunătățit considerabil, de până la patru ori, experiența uplink. În 2020, prin spectrul său larg de bandă, soluția SUL a obținut capabilitatea de uplink la nivel gigabit necesară pentru cerințele aplicațiilor industriale.

În fața decadei de aur a tehnologiei 5G, Huawei va continua inovația în rețeaua-țintă „1+N” pentru a construi o rețea cu lățime mare de bandă și cu acoperire continuă, susținută de Massive MIMO. În 2021, Huawei va continua să ofere și produse îmbunătățite Massive MIMO, BladeAAU Pro, precum și ultra-broadband FDD Massive MIMO. Cât despre capabilitățile N crescute, Huawei urmărește să ofere soluții ultra-broadband, multi-sector și multi-frecvență pentru a ajuta operatorii să simplifice implementarea rețelelor 5G.

În privință automatizării rețelelor, Huawei va oferi soluții corespunzătoare pentru piețele 5GtoH și 5GtoB, consolidându-și totodată poziția pe piața toC prin susținerea operatorilor pentru a-și atinge pe deplin capabilitățile multi-dimensionale 5G și a permite actualizarea digitală a diverselor industrii.” a declarat Ritchie Peng.

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă