14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechProtecția datelor personale afectează profiturile Facebook

Protecția datelor personale afectează profiturile Facebook

Seria de scandaluri legate de modul în care Facebook se folosește de datele utilizatorilor săi și legislația europeană pentru protecția datelor afectează profiturile companiei, a afirmat, miercuri, CFO-ul David Wehner, citat de Reuters, într-o conferință dedicată acționarilor.

La două ore după acest anunț, acțiunile Facebook a scăzut cu aproape un sfert din valoarea inițială, compania raportând și faptul că veniturile și creșterea numărului de utilizatori și-au ratat țintele pentru al doilea trimestru al acestui an.

Șefii Facebook susțin că acest trend descendent va continua deoarece costurile de implementare GDPR sunt mari și vor afecta potențialul publicitar al rețelei, sursa sa principală de profit. Aceste pierderi, susțin aceștia, nu vor fi compensate de creșterile în țările în curs de dezvoltare și nici pe baza aplicație Instagram, care continuă să fie populară, mai ales printre utilizatorii mai tineri.

Profitul operațional (profitul dinainte de taxe și dobânzi) al companiei americane a scăzut la 44% în al doilea trimestru, față de 47% anul trecut în aceeași perioadă, iar liderii Facebook susțin că profitul operațional ar putea ajunge și mai jos, la o procentaj de 35% în următorii ani.

Căderea acțiunilor a șters 150 de miliarde de dolari din valoarea Facebook și a anulat toată creșterea din primul trimestru al anului, când fuseseră raportate creșteri surprinzătoare.

Potrivit Reuters, rezultatele slabe Facebook au generat scăderi și pentru ceilalți giganți IT pe piața financiară americană, cunoscută pentru aversiunea sa față de risc.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă