8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăTechPrimele detalii despre Volkswagen Golf 8

Primele detalii despre Volkswagen Golf 8

Volkswagen a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că producția noului Golf 8 va începe în luna iunie a anului viitor și va fi rezultatul unei investiții de 1.8 miliarde de euro. Cu excepția unei schițe puțin concludente, constructorul german nu a furnizat alte amănunte, însă oficialii marci încep să ofere diverse informații despre noua generație.

Pentru moment, Karlheinz Hell, responsabilul de modelele compacte din gama Volkswagen, a făcut câteva referiri interesante doar cu privire la conectarea mașinii la internet și la diversele sisteme de siguranță și asistență care vor fi implementate.

“Cu funcții autonome extinse, viitorul Golf conduce Volkswagen într-o eră de automobile complet conectate. Va fi întotdeauna online și va reprezenta un punct de referință în termeni de siguranță și conectivitate datorită cockpitului digital și a sistemelor de asistență”, a declarat Hell citat de Automotive News.

În ciuda unei ușoare scăderi de 2%, Volkswagen Golf rămâne cel mai bine vândut model din Europa, cu peste 444.000 de unități în primele 11 luni ale anului, în timp ce locul doi este ocupat de Renault Clip cu aproape 300.000 de unități în același interval de timp.

Golf 8 va reprezenta una dintre cele mai importante lansări Volkswagen de la sfârșitul acestui deceniu, în contextul în care în 2020 își va face apariția și primul model electric din familia ID, care face parte tot din segmentul compact.  Golf 8 și ID au dimensiuni foarte apropiate și vor concura în segmentul compact, însă Volkswagen nu vede o problemă în lansarea aproape simultană a acestora. În toamna anului trecut, oficialii mărcii afirmau că prețul lui Volkswagen ID va fi asemănător cu cel perceput de germani pentru versiunea diesel a lui Golf.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă