Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Prima misiune privată de a transporta un satelit pe orbită a eşuat

O rachetă portantă concepută şi construită de compania privată chineză Landspace nu a reuşit să ajungă pe orbita terestră unde urma să plaseze un satelit, după lansarea sa de sâmbătă, conform unui anunţ făcut de companie pe contul său de WeChat, transmite DPA.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.10.2018 - 09:44

Racheta Zhuque-1 urma să transporte pe orbită satelitul Weilai-1. Dacă misiunea ar fi fost un succes, Landspace ar fi devenit prima companie privată din China care ar fi lansat un satelit pe orbită.

Zhuque-1 şi-a aprins motoarele la Centrul de lansare al sateliţilor Jiuquan din deşertul Gobi şi s-a desprins fără probleme de sol. O defecţiune s-a produs în momentul aprinderii motorului celei de-a treia trepte a rachetei.

Construcţia rachetei, care are 19 metri lungime, a fost finalizată în luna august, după 9 luni de producţie. Landspace este una dintre cele 60 de companii chineze private din domeniul spaţial.

Comentarii

loading...