Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Preţul mediul al smartphone-urilor a crescut în 2017 cu 10%

Numărul smartphone-urilor vândute a înregistrat o creştere uşoară în 2017, însă producătorii au reuşit să impună preţuri mai mari. nul trecut s-au vândut în total 1,46 miliarde smartphone-uri, cu 3% mai mult faţă de 2016, conform unei cercetări.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 26.01.2018 - 09:47

Europa Centrală şi de Est dar şi America latină au fost regiunile care au înregistrat cele mai mari creşteri anuale, de 9 procente. La polul opus s-au aflat Europa de Vest, care înregistrat o scădere de 4% şi zona dezvoltată a Asiei, unde vânzările au scăzut cu 6 procente.

 
China a înregistrat prima scădere în ceea ce priveşte volumul vânzărilor, dar chiar şi aşa, a adus producătorilor venituri mai mari cu 17% faţă de anul anterior.

În pofida faptului că vânzările de smartphone se apropie de apogeu, producătorii au reuşit să-şi vândă mai scump produsele în 2017, în medie cu 10 procente. Această creşte a fost evidentă în special la vârfurile de gamă ale unor producători precum Samsung şi Apple, care şi-au vândut flagship-urile cu preţuri ce au depăşit 1.000 de euro.

Din nou, şi în ceea ce priveşte veniturile, regiunea fruntaşă a fost Europa Centrală şi de Est, unde veniturile producătorilor au crescut anul trecut cu 26%. A doua regiune ca profitabilitate a fost zona mai puţin dezvoltată a Asiei, unde creşterea a fost de 24 de procente. Spre comparaţie, veniturile producătorilor au crescut cu doar 4% în Europa de Vest şi cu 1% în America de Nord.

Comentarii

loading...