Foto: www.wbur.org

Presă: Facebook ar fi oferit ilegal date private unor producători de smartphone

Compania Facebook ar fi semnat contracte cu zeci de producători de telefoane mobile tip smartphone, în baza cărora le-a oferit acces la datele utilizatorilor acestei rețele sociale, afirmă surse citate de cotidianul The New York Times, potrivit Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.06.2018 - 18:15

Pe de altă parte, reprezentanți ai reţelei de socializare Facebook dezmint ideea că ar fi oferit ilegal informaţii private.

Cel puțin 60 de producători de smartphone, printre care Apple, Amazon, BlackBerry, Microsoft și Samsung, ar fi beneficiat de aceste date, susțin jurnaliștii americani.

Pe baza datelor primite de la Facebook, producătorii acestor dispozitive smartphone ar fi integrat cu succes, pe modelele oferite clienților, funcții precum mesageria, butonul "like" și liste cu adresele prietenilor.

"Pentru a-și atinge obiectivul de a deveni reţeaua de socializare online dominantă la nivel mondial, Facebook a semnat acorduri prin care le-a permis producătorilor de telefoane mobile şi de alte dispozitive acces la un volum mare de date personale ale utilizatorilor. Facebook a semnat, în ultimul deceniu, parteneriate pentru schimburi de date personale cu cel puţin 60 de producători de dispozitive smartphone - printre care se numără Apple, Amazon, BlackBerry, Microsoft şi Samsung -, înainte ca aplicaţiile Facebook să devină accesibile sistematic pe telefoane inteligente, au declarat oficiali din cadrul companiei. Acordurile au permis companiei Facebook să îşi extindă activităţile, iar producătorii de telefoane inteligente le-au putut oferi clienţilor funcţii populare pe reţeaua de socializare online, precum mesageria, butonul de «aprecieri» (like) şi acces la adrese de email", susțin jurnaliștii de la New York Times.

Comentarii