Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Site-ul Ministerului Educaţiei, atacat prin introducerea unui cod de minare pentru criptomonede

Atacul suferit de site-ul oficial al Ministerului Educaţiei Naţionale (edu.ro) a avut loc pe fondul introducerii de către agresori a unui cod de minare pentru criptomonede, a declarat Mihai Rotariu, reprezentantul Cert.ro

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 01.06.2018 - 16:46

„Atacul a fost posibil din cauza unei vulnerabilităţi tehnice. A fost introdus un cod folosit la minarea de criptomonede, însă problema a fost remediată”, a declarat oficialul CERT.RO.

Site-ul oficial al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) a fost atacat informatic de două ori, în decursul ultimelor două luni, a anunţat anterior purtătorul de cuvânt al ministerului, Cătălina Toma.

Potrivit sursei citate, se fac verificări pentru a se identifica sursa acestor atacuri cibernetice, instituţia fiind în proces de schimbare a protecţiei din punct de vedere cibernetic.

„Momentan nu este cunoscut dacă atacul a venit sau nu din interiorul ministerului. Încărcarea acestui script de minare înseamnă că orice persoană care utilizează site-ul, chiar şi pentru câteva minute, generează criptomonede pentru cel care a încărcat ilegal programul”, a mai spus purtătorul de cuvânt al MEN.

Comentarii

loading...