Operatorii care vor dirija sistemele Patriot se antrenează în America

Operatorii sistemului Patriot din toată lumea, inclusiv din România, se antrenează prin simulări asemănătoare jocurilor video.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.06.2020 - 16:50

Un sistem denumit Reconfigurable Table Top Trainer (RT-3) le permite operatorilor sistemului de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot să se antreneze prin intermediul unor simulări realiste, precizează un comunicat difuzat de compania Raytheon, cea care produce sistemele Patriot.

Training-ul susținut de sistemul RT-3 asigură instruire operațională tactică și folosește metode similare jocurilor video. De exemplu sunt disponibile avatar-uri virtuale, feminine sau masculine, care folosesc mișcări ale brațelor și comenzi vocale pentru a comunica cu membrii echipelor în timpul exercițiilor sau a training-urilor de mentenanță. Acest mod de lucru interactiv ar putea fi utilizat la un moment dat de toate unitățile Patriot din lume, inclusiv din România.

Forțele Aeriene Române vor intra, în curând, în posesia primului lor sistem Patriot, acesta fiind apoi urmat de sisteme adiționale. În acest moment, SUA și 16 țări aliate dețin sisteme Patriot. Absolvenții din cadrul Forțelor Aeriene Române care au urmat cursurile Fires Center of Excellence din cadrul United States Army Air Artillery School din Fort Sill (statul Oklahoma) au fost instruiți printr-o serie de cursuri privind operarea și mentenanța sistemului Patriot.

„Cea mai dificilă parte a instruirii pentru utilizarea sistemelor Patriot este cea dedicată operațiunilor antiaeriene”, a spus Patrick Griffin, coordonatorul programului Patriot România.

„Sistemul RT-3 le dă operatorilor Patriot posibilitatea să se pregătească oricând și de oriunde pentru operațiuni antiaeriene datorită programelor software tactice, iar stilul de training familiar similar jocurilor video, destinat operatorilor și specialiștilor de mentenanță, diminuează semnificativ timpul de învățare”, precizează Patrick Griffin.

Comentarii