13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechO mare companie auto germană lansează în România două modele electrice

O mare companie auto germană lansează în România două modele electrice

Compania Audi a lansat în România, la finalul săptămânii trecute, două modele de automobile sută la sută electrice: Audi e-tron GT și Audi Q4 e-tron.

Ambele modele lansate la București sunt dotate cu câte două motoare electrice, neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2, cu performanță ridicată în ceea ce privește încărcarea și capacitățile dinamice.

La evenimentul de lansare pentru cele două modele, reprezentanții companiei producătoare ne-au explicat că Audi e-tron GT este conceput numai cu dublă tracțiune, în timp ce Audi Q4 e-tron este disponibil fie cu dubla tractiune (4×4), fie cu tractiune pe rotile din spate (4×2). 

“Audi e-tron a fost in anul 2020 cel mai bine vândut la nivel mondial printre vehiculele electrice fabricate de producătorii germani premium. În Norvegia a fost chiar cel mai bine vândut dintre toate modelele. Odată cu lansarea e-tron GT, a continuat procesul de transformare a mărcii într-un furnizor de mobilitate premium durabilă. Incepând cu 2026, marca premium va lansa pe piața globală doar noi modele full electrice”, precizează un comunicat de presă al companiei Audi.

Pentru e-tron GT producătorul indică o autonomie maximă de până la 488 kilometri. Bateria de înaltă tensiune asigură o capacitate electrică netă de 84 kWh (93 kWh brut), iar tehnologia de 800 de volți permite încărcarea rapidă în curent continuu, la maximum 270 kW. În condiții ideale, durează doar cinci minute pentru a încărca bateria suficient pentru a parcurge o distanță de aproximativ 100 de kilometri.

Cu cele două motoare ale sale, unul amplasat pe puntea față, iar cel de-al doilea amplasat pe puntea spate, Audi e-tron GT îndeplinește atât caracteristicile unui automobil sport, cât și cele ale unui automobil ce poate fi utilizat pentru deplasări lungi. În funcție de model, ansamblul de motoare generează 350 kW (476 CP) sau, în varianta RS, 440 kW (598 CP), iar în modul overboost, e-tron GT quattro asigură pentru scurt timp chiar 390 kW (530 CP). RS e-tron GT merge chiar până la 475 kW (646 CP). Cuplul total se ridică la 630 Nm și respectiv 830 Nm. Modelul RS accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,3 secunde. Viteza maximă se ridică la 245 km/h pentru e-tron GT quattro** și la 250 km/h pentru modelul RS.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă