10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechO companie vrea să creeze "stele căzătoare la cerere”

O companie vrea să creeze “stele căzătoare la cerere”

O compania japoneză cu sediul în Tokyo, numită ALE, plănuieşte să creeze “stele căzătoare la cerere” începând cu 2020, primul spectacol urmând să aibă loc deasupra oraşului Hiroshima.

ALE se află în ultimele stadii de pregătire a doi micro-sateliţi care vor lansa mingi ce se vor aprinde la intrarea în atmosferă, într-o încercare de simulare a unei ploi de meteoriţi.

Cu ajutorul agenţiei spaţiale japoneze, primul satelit va fi lansat în spaţiu în martie 2019, urmând ca al doilea ajungă pe orbită cu un zbor privat în vara aceluiaşi an.

Cei doi sateliţi îşi vor ocupa poziţii pe orbită în februarie 2020, iar primul spectacol care simulează stelele căzătoare va avea loc în primăvara lui 2020, deasupra oraşului Hiroshima.

Fiecare satelit va avea 400 de mingi care folosesc o formulă chimică secretă. Acestea, conform reprezentanţilor companiei, vor fi suficiente pentru 20-30 de spectacole.

Cei de la ALE iau în calcul şi posibilitatea „închirierii” sateliţilor care există deja în orbită, cu scopul creării unui spectacol gigant pe cer, cu sute sau mii de stele căzătoare artificiale.

Fiecare minge lansată de pe satelit va străluci la intrarea în atmosferă pentru câteva secunde, timp în care va arde complet. De aceea, oficialii companiei spun că revenirea lor pe Pământ nu reprezentă un pericol.

Lena Okajima, şeful companiei, a declarat că spectacolele create de ALE vor putea fi livrate oriunde în lume prin repoziţionarea sateliţilor.

De asemenea, prin modificarea compoziţiei chimice, falsele stele căzătoare pot ajunge să aibă şi alte culori.

Preţul unui astfel de spectacol nu a fost făcut public, însă cu siguranţă nu va fi ceva ce îşi va permite oricine. Compania japoneză a investit aproximativ 20 de milioane de dolari pentru acest proiect.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă