Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Noi reguli de la Google pentru dezvoltatorii de aplicații privind datele personale

Google a anunţat noi reguli în ceea ce priveşte modul în care dezvoltatorii de aplicaţii colectează şi retransmit datele personale pe care le colectează de la utilizatori.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 05.12.2017 - 11:27

Conform noilor reguli, aplicaţiile de Android trebuie, pe de o parte, să aibă o politică de confidenţialitate prin care să-şi clarifice intenţiile în ceea ce priveşte datele colectate şi, pe de altă parte, trebuie să notifice utilizatorii când şi cum se întâmplă acest lucru.

Astfel, dezvoltatorii care colectează şi transmit către terţi date personale care nu au legătură cu funcţionarea aplicaţiilor trebuie să le explice clar utilizatorilor cum sunt folosite datele lor personale înainte să se producă transferul de date.

Noile reguli se vor aplica tuturor funcţiilor care implică transferul de informaţii între telefon şi serverul dezvoltatorului, indiferent că va fi vorba de informaţii privind funcţionarea aplicaţiei sau diverse date personale.

Regulile vor fi valabile pentru toate aplicaţiile instalate pe telefoanele cu Android, indiferent de sursa din care provin. Nu doar aplicaţiile instalate din Play Store vor fi supuse acestor reguli, ci şi cele descărcate din magazine terţe.

În cazul în care dezvoltatorii nu vor îndeplini acest condiţii, Google, prin intermediul tehnologiei de monitorizare automatizată Play Protect, care foloseşte algoritmi de inteligenţă artificială, va avertiza utilizatorul când o aplicaţie este pe punctul de a colecta date fără a-l fi informat în prealabil.

Dezvoltatorii au 60 de zile pentru a face modificările necesare şi a se conforma noilor reguli.

Comentarii

loading...