Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: IBM

Marile firme străine susțin învățământul online în România

Două mari companii străine, IBM și Cisco, oferă gratuit instrumente de învățământ la distanță pentru școlile publice și private din România.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.04.2020 - 16:33

Școlile publice și private din România își continuă cursurile cu ajutorul instrumentelor gratuite de învățământ la distanță. IBM și Cisco le-au furnizat școlilor accesul și asistența în Cisco Webex, platformă pentru telemuncă și colaborare, care oferă funcționalități simple și intuitive pentru educație virtuală.

Programul, care a început la data  de 16 martie, conectează profesorii și elevii în timp real.

Astfel, școlile românești li se alătură celor din alte țări care adoptă acest program. În prezent, la nivel european, peste 100.000 de elevi din 2.000 de școli folosesc platforma, fiind sprijiniți de 3.000 de voluntari IBM.

La rândul ei, Fundația Vodafone România contribuie la implementarea învățământului la distanță prin programul strategic denumit "Școala din Valiză".

Platforma Cisco Webex are peste 130 de milioane de utilizatori la nivel mondial în fiecare lună. Ea reprezintă o soluție de Cloud Computing, astfel că nu ocupă spațiu pe calculatoarele personale.

Comentarii