Liderul de la Casa Albă nu renunţă la dreptul de a bloca utilizatorii Twitter

Donald Trump a contestat decizia unei curţi de apel federale care a stabilit că preşedintele american a încălcat Constituţia prin blocarea abonării la contul său de Twitter a unor persoane ale căror opinii îi displac.

Share

Rl online 0 comentarii

24.08.2019 - 11:14

Potrivit documentului înregistrat vineri seară de Departamentul Justiţiei, Trump solicită rejudecarea cauzei de către instanţele de apel din statul New York, considerând că hotărârea luată cu un vot unanim de 3-0 „fundamental eronată”. Donald Trump are peste 63 milioane de urmăritori ai contului său de Twitter, pe care îl foloseşte frecvent pentru a face anunţuri importante.

Cel mai recent, tweet-urile sale de vineri cu privire la războiul comercial cu China au provocat deprecieri bruşte pe bursa americană şi ale preţului petrolului. Un complet de trei judecători a menţinut luna trecută decizia din mai 2018 a unei instanţe inferioare care l-a obligat pe Trump să deblocheze accesul câtorva zeci de urmăritori pe Twitter. Potrivit Agerpres, compania Twitter Inc şi Casa Albă au refuzat să comenteze acest caz.

Comentarii