La Vatican s-au deschis primele 12 stații de încărcare pentru mașini electrice

Primele 12 puncte de încărcare a automobilelor electrice au fost deja instalate în statul Vatican, iar următoarele opt asemenea stații sunt în curs de livrare.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.06.2019 - 19:11

Stațiile de încărcare pentru zone publice din Statul Vatican, destinate automobilelor electrice, au puncte de încărcare de 22 kW care permit alimentarea a două vehicule electrice în același timp.

Instalarea acestor echipamente face parte din programul de promovare a mobilității sustenabile, conform acordului semnat între Guvernoratul Statului Vatican și Enel X - divizia de afaceri globală a grupului Enel dedicată produselor inovatoare și soluțiilor digitale.

„Suntem încrezători că această decizie va servi drept exemplu, contribuind, în continuare, la răspândirea vehiculelor electrice în Italia", a declarat Alessio Torelli, director Enel X Italia.

Enel X continuă aplicarea programului privind infrastructura de încărcare în Italia, care prevede instalarea unei rețele de stații publice în întreaga țară. Obiectivul planului este de a instala 14.000 puncte de încărcare până în anul 2020, ajungându-se până la 28.000 de puncte la sfârșitul anului 2022.

Până în prezent, peste 6.000 de stații de încărcare pentru automobile electrice au fost deja instalate.

Comentarii