Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

La Vatican s-au deschis primele 12 stații de încărcare pentru mașini electrice

Primele 12 puncte de încărcare a automobilelor electrice au fost deja instalate în statul Vatican, iar următoarele opt asemenea stații sunt în curs de livrare.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.06.2019 - 19:11

Stațiile de încărcare pentru zone publice din Statul Vatican, destinate automobilelor electrice, au puncte de încărcare de 22 kW care permit alimentarea a două vehicule electrice în același timp.

Instalarea acestor echipamente face parte din programul de promovare a mobilității sustenabile, conform acordului semnat între Guvernoratul Statului Vatican și Enel X - divizia de afaceri globală a grupului Enel dedicată produselor inovatoare și soluțiilor digitale.

„Suntem încrezători că această decizie va servi drept exemplu, contribuind, în continuare, la răspândirea vehiculelor electrice în Italia", a declarat Alessio Torelli, director Enel X Italia.

Enel X continuă aplicarea programului privind infrastructura de încărcare în Italia, care prevede instalarea unei rețele de stații publice în întreaga țară. Obiectivul planului este de a instala 14.000 puncte de încărcare până în anul 2020, ajungându-se până la 28.000 de puncte la sfârșitul anului 2022.

Până în prezent, peste 6.000 de stații de încărcare pentru automobile electrice au fost deja instalate.

Comentarii