10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechLa ce ne putem astepta de la smartphone-urile viitorului- Protableta.ro

La ce ne putem astepta de la smartphone-urile viitorului- Protableta.ro

Smartphone-urile viitorului ne vor rezerva surprize foarte mari. Dat fiind faptul ca tehnologia lor a avansat extraordinar in ultimii anii, viitorul ne rezerva, cu siguranta, surprize majore. De la telefoane transparente sau pliabile, pana la cele care pot proiecta holograme, avem o multime de asteptari de la marii producatori in domeniu.

Se vede inca de acum faptul ca utilizatorii prefera modelele cu display telefon de tipul “infinity display” sau “edge”. Sunt multe aspecte de imbunatatit, daca ne gandim la modul in care pot fi schimbate telefoanele inteligente de azi. Dezavantajul display-urilor de tip edge este in momentul in care acesta se sparg, pentru ca un ansamblu telefon mobil de tip edge are un pret foarte ridicat de schimbare.

Mai este mult de lucru la autonomia bateriei (se spune ca descoperirea revolutionara a grafenului ar putea aduce schimbari majore), la camera foto sau la calitatea sunetului. Recent, au fost prezentate si prototipuri (sau startup-uri) ale unor telefoane care pot proiecta tastatura pe orice suprafata sau care sunt capabile sa proiecteze holograme. Asadar, avem sperante mari.

 

Vom putea plati cumparaturile direct cu telefonul?

Samsung si Apple au lansat deja tehnologia ce permite efectuarea platilor cu ajutorul telefonului. Tendinta actuala este ca tot mai multe tari sa renunte la banii conventionali si sa se bazeze din ce in ce mai mult pe carduri si sisteme de plata mobile.

Plata cu telefonul va fi absolut sigura deoarece va combina metodele de criptare cu tehnologia NFC (Near Field Communication). Astfel, doar prin trecerea unui display telefon prin fata casei de marcat, plata ta va fi inregistrata in cateva secunde.

Sistemul de plata Andoid Pay rivalizeaza deja cu Samsung Pay, iar din urma vine tare si Apple Pay. E o lupta acerba intre ele pentru castigarea suprematiei la nivel mondial. E clar faptul ca toate modelele de smartphone-uri compatibile vor trebui sa includa si o componenta speciala care sa comunice wireless cu un anumit dispozitiv din casa de marcat de la magazin, fara a-ti expune datele personale pericolului de a fi furate.

Daca telefonul tau nu are optiunea de NFC din fabrica aceasta problema o puteti rezolva prin adaugarea unui modul cumparandu-l de la o firma de piese gsm.

Samsung incearca sa inlocuiasca NFC-ul cu un alt sistem poate mai performant, numit Magnetic Secure Transmission. Noutatea adusa de acest sistem este ca foloseste tehnologia terminalelor de citire a cardurilor bancare afisata pe orice model de display telefon si se comporta asemenea acestora.

 

Ce noutati aduce Android Pay

Pe de alta parte, Android Pay vine cu propriile avantaje. Printre ele se numara si posibilitatea de a-ti primi imediat inapoi banii in cont atunci cand nu esti multumit de ceea ce ai cumparat. Cu Android Pay poti face plati prin intermediul unor aplicatii speciale lansate de producatori sau magazine de profil. Mai mult, acest sistem va fi compatibil cu bancomatele si iti va permite chiar retragerea de bani de la acestea atunci cand platile electronice cu telefonul nu vor fi posibile.

Totul va fi securizat cu Android Pay, caci acesta va permite folosirea tehnologiei de citire a amprentei pentru o autentificare cat mai sigura. In cazul in care va fi nevoie de mai multi pasi de autentificare, acest lucru va fi solicitat in anumite magazine, caci unele tranzactii vor parea suspecte. Asadar, in privinta platilor electronice, lucrurile stau bine, iar in viitorul apropiat vom avea sigur numeroase surprize placute. 

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă