21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechKen Hu: Implementarea 5G nu se poate face unitar, ci cu abordări...

Ken Hu: Implementarea 5G nu se poate face unitar, ci cu abordări specifice pentru fiecare industrie

Implementarea tehnologiei 5G din întreaga lume a luat avânt în ultimul timp. Dar nu există o abordare unitară pentru fiecare sector economic, ci este necesară una specific pentru fiecare industrie, după cum a declarat Ken Hu, vicepreședintele Huawei, la a 11-a ediție a Forumului anual de bandă largă.

„Nu există o abordare predefinită a inivației. Trebuie să ne concentrăm pe nevoile reale din diferite scenarii și să dezvoltăm capacități pentru a acoperi aceste nevoi”, spune Ken Hu.

Cei trei operatori de telecomunicații din China au instalat până acum peste 600.000 de stații de bază în mai mult de 300 de orașe, prin care asigură 160 de milioane de conexiuni 5G. În plus, a fost implementată deja o gamă largă de servicii 5G în peste 20 de industrii, de la asistență medicală la siderurgie și rețele electrice. China este lider global în prezent în implementarea tenhologiei 5G.

„Cei trei operatori mari ai Chinei au implementat peste 5.000 de proiecte inovatoare 5G și au semnat mai mult de o mie de contracte comerciale 5G”, arată Ken Hu, care explică trecerea de la dezvoltarea tehnică a 5G la implementarea comercială.

Implementarea în funcție de industrie

În condițiile în care nu există o soluție unică pentru fiecare industrie, Ken Hu a arătat care sunt pașii pentru o implementare optimă a tehnologiei 5G.

În primul rând, trebuie identificate nevoile reale ale sectorului pentru a putea dezvolta un set de criterii pentru scenarii specifice industriei și pentru a vedea dacă utilizarea 5G este instrumentul cel mai potrivit pentru industria respectivă.

Mai exact, trebuie identificate următoarele: relevanța tehnică, potențialul de afaceri, maturitatea lanțului valoric și standardizarea. Pe baza acestor criterii se pot găsi nevoile reale de control la distanță sau poziționarea în timp real.

Apoi, este necesară verificarea capacității rețelelor de adaptare la diferite scenarii. Echipamentele de rețea, alături de construcția și optimizarea rețelei, să fie capabile de a îndeplini cerințele unei game diberse de utilizări. Aceasta înseamnă că operatorii și furnizorii de echipamente trebuie să lucreze împreună pentru a construi pe baza provocărilor industriale.

În al treilea rând, este necesar un ecosistem de dispozitive industriale 5G. Huawei estimează că prețul mediu al modulelor 5G va ajunge la aproximativ 100 USD până la sfârșitul anului 2020 și va atinge 40 USD până la sfârșitul anului 2022, ceea ce va îmbogăți foarte mult ecosistemul dispozitivelor 5G.

Nu în ultimul rând, operatorii au nevoie de noi capacități pentru a deservi piețele 5G de business. Tehnologia 5G nu este o soluție completă de una singură, este doar un element al ecosistemului. Operatorii au nevoie de operațiuni în cloud, de aplicații specifice pentru industrie și de integrarea sistemelor del aun capăt la celălalt. În prezent, operatorii nu au ajuns încă la soluții complete pentru sectoarele economice, dar se fac pași mari în această direcție.

Creator de valoare

Operatorii de telecomunicații au o poziție foarte bună în prezent pentru a furniza serviciile aferente 5G. Conectivitatea 5G le permite consolidarea pozițiilor acolo unde soluțiile existente nu mai sunt suficiente. Prin dezvoltarea capacităților de cloud și integrare, operatorii pot furniza elementele necesare creării ecosistemului. Huawei și-a arătat deja angajamentul de a ajuta operatorii să își transforme portofoliile de servicii după cum se cere în piață.

„5G va crea o valoare din ce în ce mai mare pentru industrii în următorul deceniu”, arată Hu. „Aceasta înseamnă o altă perioadă de dezvoltare rapidă pentru industria telecomunicațiilor. Pe viitor, va trebui să depășim o serie de dificultăți și fiecare pas înainte necesită schimbări. Dar cred cu tărie că lucrurile cele mai grele sunt lucrurile care merită cel mai mult să le facem. Pentru că atunci când reușești, rezultatele sunt incredibile. Suntem pregătiți și dispuși să lucrăm cu operatori, clienții noștri business și parteneri din industrie pentru a depăși limitele inovației și a construi un viitor mai bun pentru toată lumea.”

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă