11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechKalașnikov pune ținta pe mașinile electrice ale lui Elon Musk

Kalașnikov pune ținta pe mașinile electrice ale lui Elon Musk

Marca rusească, cunoscută cel mai bine pentru arma automată AK-47, a prezentat joi un prototip retro albastru, CV-1, la o expoziţie de armament din Moscova.

Designul a fost inspirat dintr-un model hatchback sovietic dezvoltat în anii 1970, numit „Kombi”, potrivit unui comunicat publicat de Kalaşnikov pe site-ul propriu.

Compania sa holding, Kalaşnikov Concern, a anunţat că a dezvoltat elemente de ultimă generaţie pentru supermaşina electrică, între care un invertor revoluţionar.

Vehiculul are o autonomie de 217 de mile (350 kilometri) cu o singură încărcare.

„Această tehnologie ne va permite să ne aflăm în rândul producătorilor globali de automobile  electrice, cum este Tesla, şi să fim concurentul lor. Am fost inspiraţi de experienţa liderilor de pe piaţa mondială în dezvoltarea conceptului nostru”, a anunţat biroul de presă al Kalaşnikov, citat de RIA Novosti.

Kalaşnikov încearcă de mult să îşi extindă brandul, iar recent a lansat o gamă de îmbrăcăminte şi alte produse civile, de la umbrele la huse pentru telefoanele mobile.

Implicarea în domeniul vehiculelor electrice a fost primită cu reacţii mixte de către ruşi, iar comentariile publicate pe pagina oficială de Facebook a companiei au variat de la ”Cyberpunk” la ”Izh-Zombie”.

„Tancurile voastre sunt extraordinare, dar ar fi fost mai bine să staţi departe de mașini”, a scris un utilizator.

La începutul acestei săptămâni, utilizatorii au ridiculizat noul robot biped al Kalaşnikov. Robotul de culoare aurie, numit „Igorek” pe parcursul etapelor de producţie, a deveni imediat subiectul comentariilor pe reţelele de socializare.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă