20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechMașini istorice la Salonul Auto București 2019

Mașini istorice la Salonul Auto București 2019

Modelul Jaguar Mark V a fost lansat la Salonul Auto din Londra în 1948 și a păstrat structura șasiului dezvoltată de firma Jaguar în anul 1938. Acest model a fost disponibil în două versiuni de caroserie: limuzină cu 4 usi (Saloon) și coupe cu plafon retractabil (Drophead coupe).

Un detaliu interesant este faptul că, la momentul lansării acestui model, celebra statuetă a jaguarului, montată pe radiator, era doar un decor opțional.

Cea de-a doua mașină prezentată de Tiriac Collection în cadrul Salonului Auto București 2019 este un Mercedes-Benz 220S fabricat în anul 1957. Din 1957 până în 1959, anul care a marcat sfârșitul producției, au fost construite doar 3.429 de exemplare, în variantele Coupe 220S și Cabriolet.

“Cea mai populară versiune a acestui automobil a fost ediția limitată în două uși, care deși era produsă în serie, beneficia de finisaje manuale realizate de artiști carosieri specializați în cadrul atelierelor Mercedes Sindelfingen din Germania”, explică un comunicat de presă transmis de Grupul Țiriac.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă