19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO/FOTO. Tehnologia 4G vine în România. Vezi unde poţi testa reţeaua de...

VIDEO/FOTO. Tehnologia 4G vine în România. Vezi unde poţi testa reţeaua de mare viteză

Vodafone a anunţat, marţi, implementarea primei reţele 4G din România şi demararea unei etape de testare a tehnologiei. La eveniment au fost prezenţi  Vittorio Colao, Chief Executive Officer Vodafone Group, Iñaki Berroeta, Chief Executive Officer Vodafone Romania, precum şi  Dan Nica, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

Reteaua 4G Vodafone acoperă acum 10 oraşe importante din România: Arad, Bacău, Braşov, Bucureţti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Galaţi şi Timişoara. Momentan, tehnologia 4G este în perioada de testare. Reţeaua 4G va fi disponibilă clienţilor Vodafone din luna ianuarie.

”Vreau să-i mulţumesc Ministrului Comunicaţiilor deoarece România înţeles importanţa serviciului 4G. România are medalia de bronz în ceea ce priveşte tehnologia 4G. Am lansat serviciul mai întâi în Germania, Portugalia iar România este a treia ţară, la egalitate cu Italia. Viteza mare a internetului este esenţială din multe puncte de vedere. Este o oportunitate fantastică pentru IMM-uri sau pentru cei care lucrează de acasă. ”, a declarat Vittorio Colao, Chief Executive Officer Vodafone. 

”Am fost mândru, ca român, să aflu că suntem a treia ţară din Europa care deschide aceste servicii de mare viteză. Asta înseamnă că piaţa Românească este o piaţă în care merită să investeşti”, a spus Dan Nica, ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei informaţiei.

În următoarele luni, Vodafone va facilita testarea tehnologiei 4G, la viteze de până la 75 Mbps, în 17 magazine Vodafone*, pe o serie de terminale compatibile: modem-ul USB Huawei K5005 pentru conectivitate PC/Laptop; tableta Asus 700 KL şi hotspot-ul mobil Huawei R210 (la care se pot conecta până la cinci dispozitive simultan – smartphone, laptop, tableta sau PC).

 

 

“Suntem bucuroşi să anunţăm că reţeaua Vodafone 4G este implementată în zece oraşe mari ale ţării, în care înregistram cel mai mare trafic de Internet mobil. Prin demararea acestei faze de testare, vrem să aducem experienţa superioară a Internetului mobil 4G mai aproape de utilizatorii noştri, la viteze cu mult mai ridicate decât până acum”, a declarat Inaki Berroeta, CEO Vodafone Romania.

Vodafone Romania va lansa serviciile comerciale 4G, la viteze de până la 100 Mbps, la începutul anului 2013.

Reteaua 4G Vodafone funcţionează în banda de frecvenţă de 1800 MHz.

Vodafone Romania este divizie a Vodafone Group Plc.. Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, dupa venituri, cu 406,4 milioane de clienti in intreaga lume, la 30 iunie 2012. Vodafone are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si aproximativ 50 de retele partenere in intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.com.

*Magazinele Vodafone în care tehnologia 4G este disponibilă pentru testare:

– Arad: Str. Closca nr. 2;

– Bacău: Str. Ionita Sandu Sturza, nr. 2, Hotel Decebal;

– Braşov: 2 magazine – Str. Diaconu Coresi Nr. 1 si str. Saturn nr. 32;

– Bucureşti: 2 magazine – Vodafone Experience Store (Afi Palace Cotroceni) si Plaza Mall;

– Cluj: 2 magazine – Str. Unirii nr. 31 si Cluj Iulius Mall;

– Constanţa: 2 magazine – Str. Alexandru Lapusneanu nr. 116 C, Complex City Mall si str. Stefan cel Mare 57;

– Craiova: 2 magazine – Str. Calea Bucuresti, bl. 27 A si Real Craiova;

– Iaşi: 2 magazine – Str. Stefan cel Mare nr. 4 si str. Sf. Lazar, bloc A 1-3;

– Galaţi: Str. Brailei, bl, A5 bis, Tiglina 1

– Timişoara: 2 magazine – Augustin Pacha nr. 2 si Real Timisoara

Cele mai citite

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă