Vedete la Congresul de Telefonie de la Barcelona

Creatorul Facebook, Mark Zuckerberg, şi actualul campion de Formula 1, britanicul Lewis Hamilton, sunt protagoniştii actualei ediţii care se va desfăşura la Barcelona în perioada 22-25 februarie.

Share

Andrei Mărgăritescu 0 comentarii

Actualizat: 25.01.2016 - 22:12

Creatorul Facebook, Mark Zuckerberg, şi actualul campion de Formula 1, britanicul Lewis Hamilton, sunt protagoniştii actualei ediţii care se va desfăşura la Barcelona în perioada 22-25 februarie.

„Mobilul este totul” constituie sloganul actualei ediţii a MWC, la care se aşteaptă să participe 95.000 de persoane şi peste 2.100 de companii din diferite sectoare precum telefonie, automotor sau finanţe, care îşi vor prezenta noutăţile. Acer, Fujitsu, Google, Huawei, Nokia, Visa, Telefónica, Sony, Samsung, Alcatel-Lucent, Cisco, Intel, Lenovo, LG, MasterCard, Microsoft sau Vodafone sunt câteva din multinaţionalele care vor fi prezente la eveniment, potrivit Agerpres.

Congresul, care a ajuns la cea de-a 11-a ediţie la Barcelona, va conta pentru al treilea an consecutiv pe prezenţa lui Mark Zuckerberg, care va susţine o conferinţă de presă la 22 februarie. Şi pilotul Hamilton va lua cuvântul alături de membri ai conducerii Qualcomm şi ai echipei sale Mercedes, despre modul cum tehnologia mobilă schimbă industria automotoare, mai concret, sectorul sportiv.

Printre vorbitori şi invitaţi figurează de asemenea consilierul delegat al Ford, Mark Fields, şi consilierul delegat al General Electric Digital, William Ruh.

MWC va avea un program specific dedicat tehnologiei grafenului, numit de unii materialul viitorului, deoarece este menit să revoluţioneze tehnologia digitală şi produse ca senzori sau cipuri. Va exista şi un pavilion dedicat aşa-numitului „Internet of Things” şi dispozitivelor „purtabile” ca ceasurile sau brăţările.

În paralel, se va desfăşura a treia ediţie internaţională a întreprinzătorilor, 4 Years From Now (4YFN), care va reuni directorii unor companii precum Logitech, Microsoft Ventures sau Wikipedia.

„Preconizăm un mare congres, mai multă lume, mai mulţi expozanţi, mai mult spaţiu, o mai mare repercusiune economică, o mai mare acoperire şi generarea de locuri de muncă”, a spus John Hoffman, consilier delegat GSMA, asociaţia care regrupează principalii operatori de telefonie mobilă şi care organizează MWC.  La ediţia de anul trecut, MWC a primit 93.000 de vizitatori şi 2.000 de expozanţi, şi a generat un impact asupra economiei catalane de 436 milioane de euro, aminteşte EFE.  

Citește totul despre:

Comentarii

loading...