12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVedete la Congresul de Telefonie de la Barcelona

Vedete la Congresul de Telefonie de la Barcelona

Creatorul Facebook, Mark Zuckerberg, şi actualul campion de Formula 1, britanicul Lewis Hamilton, sunt protagoniştii actualei ediţii care se va desfăşura la Barcelona în perioada 22-25 februarie.

„Mobilul este totul” constituie sloganul actualei ediţii a MWC, la care se aşteaptă să participe 95.000 de persoane şi peste 2.100 de companii din diferite sectoare precum telefonie, automotor sau finanţe, care îşi vor prezenta noutăţile. Acer, Fujitsu, Google, Huawei, Nokia, Visa, Telefónica, Sony, Samsung, Alcatel-Lucent, Cisco, Intel, Lenovo, LG, MasterCard, Microsoft sau Vodafone sunt câteva din multinaţionalele care vor fi prezente la eveniment, potrivit Agerpres.

Congresul, care a ajuns la cea de-a 11-a ediţie la Barcelona, va conta pentru al treilea an consecutiv pe prezenţa lui Mark Zuckerberg, care va susţine o conferinţă de presă la 22 februarie. Şi pilotul Hamilton va lua cuvântul alături de membri ai conducerii Qualcomm şi ai echipei sale Mercedes, despre modul cum tehnologia mobilă schimbă industria automotoare, mai concret, sectorul sportiv.

Printre vorbitori şi invitaţi figurează de asemenea consilierul delegat al Ford, Mark Fields, şi consilierul delegat al General Electric Digital, William Ruh.

MWC va avea un program specific dedicat tehnologiei grafenului, numit de unii materialul viitorului, deoarece este menit să revoluţioneze tehnologia digitală şi produse ca senzori sau cipuri. Va exista şi un pavilion dedicat aşa-numitului „Internet of Things” şi dispozitivelor „purtabile” ca ceasurile sau brăţările.

În paralel, se va desfăşura a treia ediţie internaţională a întreprinzătorilor, 4 Years From Now (4YFN), care va reuni directorii unor companii precum Logitech, Microsoft Ventures sau Wikipedia.

„Preconizăm un mare congres, mai multă lume, mai mulţi expozanţi, mai mult spaţiu, o mai mare repercusiune economică, o mai mare acoperire şi generarea de locuri de muncă”, a spus John Hoffman, consilier delegat GSMA, asociaţia care regrupează principalii operatori de telefonie mobilă şi care organizează MWC.  La ediţia de anul trecut, MWC a primit 93.000 de vizitatori şi 2.000 de expozanţi, şi a generat un impact asupra economiei catalane de 436 milioane de euro, aminteşte EFE.  

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă