23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialTu ce faci de 8 martie? FBI-ul ar putea închide internetul. VEZI...

Tu ce faci de 8 martie? FBI-ul ar putea închide internetul. VEZI DE CE

Internauţii ar putea fi obligaţi să-şi părăsească peşterile high-tech şi să ia contact cu razele puternice ale soarelui pe 8 martie. Motivul acestei schimbări drastice ale stilului de viaţă? Internetul s-ar putea închide pe 8 martie.

Nu, nu este vorba despre vreo conspiraţie împotriva WWW-ului, tratatul ACTA nu intră în vigoare iar societatea noastră nu va începe să semene cu cea descrisă de George Orwell în romanul 1984.  Este vorba despre un virus periculos care, potrivit Daily Mail, a pus stăpânire peste computerele din peste 100 de ţări. Pentru a opri răspândirea rapidă a vtroianului, denumit DNSChanger, FBI-ul s-a decis să închidă anumite servere. Astfel, milioane de utilizatori ar putea rămâne fără internet pe 8 martie.

Cu toate că FBI-ul a închis reţeaua DNSChanger şi a folosit servere surogat, oficialii biroului de investigaţii au declarat că soluţia este temporară. Potrivit unui ordin judecătoresc, aceştia vor trebui să închidă servele pe 8 martie.

Serverele de urgenţă au fost puse în funcţiune, timp de 120 de zile, de către FBI, pentru a le permite companiilor să scape de troian. Cum data expirării mandatului judecătoresc se aproprie rapid, FBI-ul ar avea nevoie de o prelungire pentru a nu retrage serverele de rezervă din funcţiune.

Utilizatorii de rând nu ar fi singurii afectaţi de o posibilă închidere a serverelor. Potrivit companiei de securitate Internet Identity, aproape jumătate din companiile din clasamentul Fortune 500 precum şi mai bine de 20 de instituţii guvernamentale ar putea rămâne “pe întuneric” pe 8 martie.

Autorităţile şi industria IT lucrează împreună pentru a opri răspândirea troianului DNSChanger.  Coaliţia, denumită DNSChanger Working Group, examinează toate posibilităţile pentru a stârpi virusul.

Ce face DNSChanger

Virusul DNSChanger funcţionează prin servere frauduloase şi îi redirecţionează pe utilizatorii infectaţi către site-uri false sau ilegale, create în scopul unor escrocherii.

DNSChanger este originar din Estonia şi este deosebit de periculos deoarece le blochează accesul utilizatorilor la site-urile sigure, trimiţându-i, în schimb, către clone. De asemenea, o persoană infectată nu va putea să viziteze nici site-urile specializate în securitate IT care i-ar putea ajuta să scape de infecţie.

Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă