Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

TOP. Află care sunt ţările fruntaşe la muzică piratată

Digital Music Index este un nou raport creat de cei de la Musicmetric, cu scopul a genera statistici din obiceiurile fanilor artiştilor prezenţi în social media şi industria muzicală în general. În plus, acelaşi studiu a analizat în ce ţări clienţii de tip BitTorrent sunt folosiţi cel mai intens pentru a pirata muzică, informează Realitatea.net.

Studiul realizat timp de 12 luni, între 2011-2012 a preluat informaţii din mai multe surse precum iTunes, Spotify, Deezer, 7Digital şi BitTorrent pentru a obţine nişte cifre cât mai apropiate de realitate.

În ceea ce priveşte pirateria, concluzia a fost că în ultimul an s-au descărcat 405 milioane torrenti cu muzică la nivel global. Pentru că nici un tip de informaţie nu este mai impresionantă decât atunci când este prezentată într-un clasament, mai jos avem un top 9 cu ţările în care se piratează cel mai mult. Ca o informaţie suplimentară, tot acum aflăm care este artistul cel mai popular printre ţările din top, scrie playtech.ro.

Pe locul nouă se află Franţa cu 8,39 milioane de descărcări, în timp ce artistul cel mai popular poartă numele de Sexion d'Assaut.

Pe locul 8 se află India cu 8,96 milioane de descărcări cu cel mai popular artist purtând numele de Billy Van. Spania este pe locul 7 cu 10,3 milioane de torrente descărcate, artistul cel mai popular de la ei fiind Pablo Alboran.

Australia se opreşte la locul 6 cu 19,23 milioane de torrente şi cu Hilltop Hoods care ţine cap de afiş. Tot Billy Van este pe primul loc şi în Brazilia, ţara aflată pe locul 5 datorită celor 19,72 milioane de torrente.

Kanye West şi cele 23,95 milioane de torrente pun Canada pe locul 4. O ţara nu foarte mare precum Italia este pe locul 3 în acest top, datorită celor 33,15 milioane de torrente şi a Laurei Pausini.

În Anglia, ţara de pe locul 2, topul preferinţelor este ţinut de Ed Sheeran, în timp ce torrente descărcate au ajuns la un număr de 43,26 milioane.

America este pe un detaşat loc 1 în acest top cu mai bine două ori mai multe torrente descărcate decât Anglia - 96,68 milioane. În SUA, Drake este artistul cel mai adorat de internauţi.

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Topics

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine