13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialTOP. Află care sunt ţările fruntaşe la muzică piratată

TOP. Află care sunt ţările fruntaşe la muzică piratată

Digital Music Index este un nou raport creat de cei de la Musicmetric, cu scopul a genera statistici din obiceiurile fanilor artiştilor prezenţi în social media şi industria muzicală în general. În plus, acelaşi studiu a analizat în ce ţări clienţii de tip BitTorrent sunt folosiţi cel mai intens pentru a pirata muzică, informează Realitatea.net.

Studiul realizat timp de 12 luni, între 2011-2012 a preluat informaţii din mai multe surse precum iTunes, Spotify, Deezer, 7Digital şi BitTorrent pentru a obţine nişte cifre cât mai apropiate de realitate.

În ceea ce priveşte pirateria, concluzia a fost că în ultimul an s-au descărcat 405 milioane torrenti cu muzică la nivel global. Pentru că nici un tip de informaţie nu este mai impresionantă decât atunci când este prezentată într-un clasament, mai jos avem un top 9 cu ţările în care se piratează cel mai mult. Ca o informaţie suplimentară, tot acum aflăm care este artistul cel mai popular printre ţările din top, scrie playtech.ro.

Pe locul nouă se află Franţa cu 8,39 milioane de descărcări, în timp ce artistul cel mai popular poartă numele de Sexion d’Assaut.

Pe locul 8 se află India cu 8,96 milioane de descărcări cu cel mai popular artist purtând numele de Billy Van. Spania este pe locul 7 cu 10,3 milioane de torrente descărcate, artistul cel mai popular de la ei fiind Pablo Alboran.

Australia se opreşte la locul 6 cu 19,23 milioane de torrente şi cu Hilltop Hoods care ţine cap de afiş. Tot Billy Van este pe primul loc şi în Brazilia, ţara aflată pe locul 5 datorită celor 19,72 milioane de torrente.

Kanye West şi cele 23,95 milioane de torrente pun Canada pe locul 4. O ţara nu foarte mare precum Italia este pe locul 3 în acest top, datorită celor 33,15 milioane de torrente şi a Laurei Pausini.

În Anglia, ţara de pe locul 2, topul preferinţelor este ţinut de Ed Sheeran, în timp ce torrente descărcate au ajuns la un număr de 43,26 milioane.

America este pe un detaşat loc 1 în acest top cu mai bine două ori mai multe torrente descărcate decât Anglia – 96,68 milioane. În SUA, Drake este artistul cel mai adorat de internauţi.

Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...
Ultima oră
Pe aceeași temă