O companie americană susține că virusul WannaCry provine de la hackeri din sudul Chinei

O firmă americană specializată în analiză de risc, Flashpoint, susține că virusul WannaCry ar fi fost elaborat de hackeri care provin din sudul Chinei.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 29.05.2017 - 15:55

O firmă americană specializată în analiză de risc, Flashpoint, susține că virusul WannaCry ar fi fost elaborat de hackeri care provin din sudul Chinei, informează site-ul South China Morning Post.

Această supoziție se bazează pe o analiză lingvistică a acestui malware.

Potrivit site-ului South China Morning Post, autorii lui WannaCry provin din sudul Chinei continentale sau din Hong Kong, Taiwan sau Singapore.

Până în prezent, ipoteza cea mai des vehiculată, deși contrazisă de unii specialiști, era că virusul provine din Coreea de Nord.


Citește și: Expert mondial anti-hacking: Nu cred că atacul a fost lansat din Coreea de Nord | INTERVIU ROMÂNIA LIBERĂ (II)

Au fost voci care au susținut că în spatele acestui atac (WannaCry) s-ar putea afla un guvern, cel nord-co­reean, din cauza similitudinii dintre codul folosit în acest atac și alte atacuri lansate din Coreea de Nord în trecut. Personal, nu cred că lucrurile stau chiar așa.


Potrivit americanilor de la Flashpoint, autorii lui WannaCry sunt vorbitori nativi de limba chineză iar unul dintre cuvintele folosite de ei, cu semnificația "antivirus", este utilizat mai frecvent în China continentală. Un alt cuvânt, cu semnificația "săptămână", este mai frecvent în sudul Chinei continentale precum și în Hong Kong, Taiwan și Singapore.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...