Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nemţii interzic Facebook şi Twitter

Sub ameninţarea spionajului industrial şi în condiţiile în care productivitatea angajaţilor este în scădere, tot mai multe companii mari din Germania blochează accesul la reţelele sociale, informează

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

10.11.2010 - 14:47

Sub ameninţarea spionajului industrial şi în condiţiile în care productivitatea angajaţilor este în scădere, tot mai multe companii mari din Germania blochează accesul la reţelele sociale, informează money.ro.

Volkswagen, Porsche, Commerzbank sunt câteva din marile companii care blochează accesul angajaţilor la reţelele sociale Twitter şi Facebook, potrivit săptămânalului german Wirtschaftswoche. Mai mult, gigantul energetic E.On şi grupul gazier Linde intenţionează să interzică accesul şi la YouTube. Principalul motiv: teama de spionajul industrial.

O teamă justificată, dacă ar fi să dăm crezare unui furnizor de echipamente antivirus, care a declarat, pentru publicaţia germană că "reţelele sociale (Facebook, Twitter, etc.) sunt principala poartă de intrare a viruşilor în sistemele informatice ale companiilor".

Directorii mai au un motiv de teamă: productivitatea angajaţilor. Mai mult de o treime din angajaţii din Germania au recunoscut că folosesc, la locul de muncă, reţelele sociale în interes personal.

Facebook şi Twitter au intrat şi în vizorul guvernului condus de Angela Merkel, care intenţionează să promoveze o lege prin care firmele de resurse umane nu mai au voie să utilizeze reţelele sociale pentru recrutări, cu scopul de a se proteja viaţa privată a candidaţilor la joburi. Vor fi permise doar platformele profesionale, ca Xing sau LinkedIn.

Citește totul despre:

Comentarii