6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialKaspersky Internet Security 2013 a primit calificativul Advanced+ în urma testelor realizate...

Kaspersky Internet Security 2013 a primit calificativul Advanced+ în urma testelor realizate de AV-Comparatives

Kaspersky Internet Security 2013 a fost premiat de AV Comparatives, primind calificativul Advanced+. Această realizare vine după câteva luni de testări intensive desfăşurate de laboratorul independent, care a verificat performanţele mai multor soluţii de securitate populare, pentru utilizatorii finali, în gestionarea ameninţărilor reale, potrivit Unui comunicat remis romanialibera.ro.

În timpul pregătirilor pentru procedurile de testare pentru protecţie asigurată în viaţa reală, experţii AV-Comparatives au acordat o atenţie deosebită pentru a imita foarte bine situaţiile cu care utilizatorul şi soluţia de securitate pe care o foloseşte se confruntă, în mod obişnuit.

Astfel, experţii care s-au ocupat de testare au accesat link-uri periculoase, au descărcat şi au instalat programe dăunătoare, încercând să simuleze situaţii care ar putea fi periculoase pentru utilizatorii de internet.

Toate soluţiile de protecţie instalate au funcţionat cu setările lor de bază, pentru că majoritatea utilizatorilor, în general, nu intervin în operaţiunile produsului antivirus. În timpul testării, produsele au primit toate actualizările bazei de date necesare. Testarea a avut loc pe o platformă Windows XP Service Pack 3, ce dispunea de câteva versiuni mai vechi ale aplicaţiilor populare. Puţini utilizatori se grăbesc să instaleze o nouă versiune OS sau să îşi actualizeze software-urile instalate, mărind riscurile de securitate, deoarece vechile versiuni conţin adesea erori care pot fi utilizate pentru a infecta sistemul.

Produsele antivirus au putut să îşi utilizeze arsenalul complet de protecţie pentru a neutraliza ameninţarea în orice stadiu al atacului: de la momentul la care a fost accesat un link periculos, pe parcursul verificării unui malware descărcat, sau în timpul lansării acestuia. S-a considerat că un produs a picat testul dacă un program dăunător a pătruns în sistem, fără a fi verificat, şi a iniţiat activităţi distructive. Dacă soluţia de securitate a cerut intervenţia utilizatorului, experţii au aprobat în mod deliberat acţiunile periculoase şi au evaluat ce s-a întâmplat ulterior. Dacă un program dăunător a infectat sistemul, soluţia de securitate folosită a fost penalizată. În plus, testul a evaluat numărul de rezultate fals pozitive. Experţii au vizitat site-uri sigure cunoscute şi au descărcat aplicaţii legitime. Dacă soluţia de securitate a blocat accesul la site, nu a permis aplicaţiei să fie instalată sau s-a limitat să avertizeze utilizatorul cu privire la o ameninţare falsă, a primit puncte de penalizare. Produsele care au furnizat multe rezultate pozitive false au primit un punctaj total mai scăzut.

De-a lungul celor patru luni de analiză, Kaspersky Internet Security 2013 a avut constant rezultate foarte bune în cadrul testelor Real-World Protection şi nu a blocat, practic, niciun program sau website legitim. Drept rezultat, soluţia Kaspersky Lab a primit, încă o dată, calificativul  ADVANCED+, din partea experţilor AV-Comparatives.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă