19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFOTO: Google sărbătorește descoperirea fosilei Lucy

FOTO: Google sărbătorește descoperirea fosilei Lucy

Google a marcat, marți, descoperirea scheletului ”Lucy” din Etiopia de acum 41 de ani printr-un doodle. Descoperirea fosilei Lucy a schimbat modul în care înțelegem evoluția umană, conform time.com. 

Lucy a fost membra unei specii care se afla la mijlocul evoluției, întrucât avea caracteristici umane, dar a păstrat anumite elemente de la strămoșul ei, maimuța. 

Scheletul a fost numit după melodia de la Beatles, ”Lucy în the Sky with Diamonds”, și are 3.2 milioane de ani. Lucy face parte din familia Australopithecus afarensis, care are și caracteristici specifice oamenilor și maimuțelor. 

Aproape 40 % din scheletul lui Lucy a rămas intact, un lucru foarte rar având în vedere vechimea fosilei. Acest lucru le-a permis cercetătorilor să îi studieze coloana vertebrală și genunchii și au descoperit că Lucy evoluase până în faza mersului pe două picioare, în poziție dreaptă. 

Doodle-ul Google o surprinde pe Lucy între un cimpanzeu și un om, mergând drept, pentru a marca tranziția între cele două specii. 

Cele mai citite

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă