Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Europa: apetit în creștere pentru managed IT services

Mai mult de trei sferturi dintre marile companii din Europa vor continua să externalizeze serviciile IT, arată un studiu Whitelane Research.

Share

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Actualizat: 02.06.2014 - 13:16

Mai mult de trei sferturi dintre marile companii din Europa vor continua să externalizeze serviciile IT, arată un studiu Whitelane Research.

Conform studiului, cea mai mare parte a jucătorilor importanți își propun ca în cursul acestui an să crească procentul de externalizare a serviciilor, în timp ce aproximativ treime dintre ei vor să păstreze contractele la nivelul actual.

Principalul motiv din spatele interesului crescut față de outsourcing-ul IT este reducerea cheltuielilor aferente unui departament intern. Invocată de peste 69% dintre companiile incluse în studiu, diminuarea costurilor este una dintre tendințele majore ale pieței în momentul actual, atât în plan european, cât și la nivelul României, însă nu fără consecințe secundare:

„Efectul negativ al acestui trend este imposibilitatea de a susține, pe termen lung, un nivel crescut de calitate a serviciilor oferite la preț minimal. Într-adevăr, externalizarea aduce cu sine o eficientizare a costurilor, însă nimeni nu poate oferi gratis servicii calitative. Este important ca fiecare companie să înțeleagă relația de interdependență dintre calitatea oferită clienților și cea a personalului și faptul că ultima nu poate exista fără o remunerație corectă.” Alexandru Trifu, Sales Manger HyperCubic IT Outosurcing.

Whitelane Research aduce, totuși, și vești bune pentru piața IT Outsourcing-ului. În topul factorilor ce influențează decizia de externalizare, costul este urmat îndeaproape de elemente din afara sferei financiare, dar cu impact major asupra organizației: 52% dintre companii invocă posibilitatea de a își concentra resursele interne în activitatea de bază, 47% apreciază accesul sporit la know-how și personal specializat, în timp ce 43% sunt atrase de o îmbunătățire vizibilă a calității serviciilor externalizate.

La capătul opusul al clasamentului se află o mai bună transparență a costurilor, ce atrage către managed services mai puțin de o cincime dintre companii (18%).

Nivelul de satifactie al companiilor deschise către externalizare este unul îmbucurător. Conform studiului, un procent de 87% dintre acestea sunt mulțumite de serviciile subcontractate, în timp ce doar o sutime își declară așteptările complet nesatifacute.

Pentru analiza de piață, Whitelane Research a luat în considerare peste 1300 de companii europene din topul chelutielilor IT, ce însumează contracte de externalizare IT de peste 40 de miliarde de euro.

Despre HyperCubic IT Outsourcing

Prezent pe piața IT din 2009, HyperCubic IT Outsourcing este un furnizor specializat în oferirea de soluții IT flexibile, eficiente și rapide. Compania oferă o gamă completă de Managed IT Services, destinate mediului de business din România: Mentenanță preventivă hardware și software, Audit & Consultanță IT, Virtualizare & Soluții de Cloud Computing, Securitate IT & Back-up, Business Continuity & Disaster Recovery, Virtual CTO.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...