11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDe ce a închis Facebook pagina "Ură împotriva Israelului"

De ce a închis Facebook pagina “Ură împotriva Israelului”

RASISM. După două luni de presiuni exercitate asupra lui, gigantului reţelelor de socializare, Facebook, a acceptat să închidă pagina antisemită. Ministerul de Externe israelian a obţinut ca Facebook să închidă pagina cu sloganul “Ură împotriva Israelului“, care numără peste 300.000 de utilizatori, notează ziarul Estrella Digital, citat de Agerpres.

“Din păcate există multe pagini de acest tip, însă aceasta era una dintre cele principale, care servea drept platformă pentru conţinuturi de tip rasist şi care încuraja la violenţă împotriva israelienilor şi a evreilor şi sprijineau terorismul”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE israelian, Igal Palmor.

Pagina deja nu mai este accesibilă, însă Facebook ar putea întâlni şi alte iniţiative cu caracter similar, precum paginile “Ură faţă de statul sionist Israel”, “Ură sionismului”, “We stand against Israel” (Ne opunem Israelului), “Şi eu cred că Israel practică terorism de stat” şi una din cele mai populare, cu 70.000 de utilizatori, “I do hate Israel” (Urăsc Israelul).

Există, de asemenea, în reţeaua socială versiuni contrare celor de mai sus, precum “Ură faţă de cei care urăsc Israelul”, sau “Opriţi ura împotriva Israelului”, pe lângă alte pagini de sprijin şi dovezi de afecţiuni faţă de statul evreu.

“Există multe materiale antiisraeliene pe Internet, parte dintre care sunt legitime. Este foarte important să se facă diferenţa între dialogul şi criticile legitime, chiar şi dacă acestea sunt foarte dure, şi discursul urii şi incitarea la violenţă, cum era cazul”, explică Haim Shahan, director al Departamentului de Internet şi Informaţie din cadrul MAE israelian.

Pagina de Facebook a închis, în opinia sa, ceea ce presupunea “o încălcare manifestă a politicii şi termenelor de referinţă ale Facebook. Conţinutul său era foarte problematic: delegitimizare a dreptului Israelului de a exista, antisemitism, negare a Holocaustului, discurs al urii şi incitare la terorism împotriva civililor”.

MAE israelian speră ca acest pas să fie un “precedent important” pentru ca Facebook să-şi asume responsabilitatea asupra conţinutului paginilor de acest tip, să-şi respecte propria politică împotriva materialelor care incită la ură şi să continue să acţioneze pentru a obţine închiderea acestor pagini din propria reţea, precum şi din alte reţele de socializare.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă