13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCum te ajută Google să eviţi aglomeraţia din trafic

Cum te ajută Google să eviţi aglomeraţia din trafic

Gigantul Google vine în ajutorul şoferilor români. Serviciul Google Live Traffic, lansat marţi şi în România, poate fi de un real ajutor şoferilor care vor să evite aglomeraţia din trafic.

Utilizatorii de smartphone-uri pot afla în timp real care sunt cele mai aglomerate străzi din Bucureşti, dar şi condiţiile de trafic de pe autostrăzile din România. Aceştia trebuie să acceseze aplicaţia Google Maps sau Google Navigation şi să bifeze opţiunea “trafic”. Aglomeraţia străzilor este indicată prin coduri de culoare: negru, roşu, galben, verde, străzile colorate cu negru fiind cele mai aglomerate iar cele colorate cu verde, cele mai libere.

Folosind aplicaţia Navigation în combinaţie cu serviciul Live Traffic, şoferii pot afla şi timpul necesar parcurgerii unei rute.

Cum funcţionează

Serviciul de la Google nu îşi colectează datele referitoare la trafic pe baza informaţiilor furnizate de autorităţi şi nici pe baza imaginilor captate de camerele video, potrivit blogului oficial Google.

Pentru a oferi statistici cât mai precise în legătură cu situaţia traficului, Google accesează telefoanele utilizatorilor aplicaţiei Google Maps. Pe baza semnalului GPS emis de telefoanele inteligente, serviciul calculează numărul aproximativ de şoferi aflaţi pe o stradă. Google compară, de asemenea, viteza şi află care sunt condiţiile de trafic. Cu cât mai multe smartphone-uri au opţiunea GPS activată, cu atât informaţiile din trafic sunt mai bune.

În cazul în care vă faceţi griji în legătură cu securitatea telefonului dumneavoastră, Google asigură că toate datele culese sunt confidenţiale. De asemenea, toate informaţiile legate de locul de unde a plecat maşina şi destinaţia sa sunt şterse automat.

Acum în Bucureşti, curând în toată ţara

Cu toate că aria de acoperire a serviciului este limitată la zona Capitalei şi a câtorva autostrăzi şi drumuri europene, aceasta va fi extinsă pe viitor la toată ţara, pe măsură ce mai mulţi şoferi vor adopta acest sistem navigaţie. Se estimează că peste un milion de români au telefoane inteligente.

Serviciul Live Traffic este disponibil de mai mult timp în Australia, Belgia, Brazilia, Danemarca, Finlandia, Franţa, Germania, Israel, Italia, Japonia, Marea Britanie Olanda, Noua Zeelandă, Puerto Rico, Rusia, Spania, SUA, Suedia şi Taiwan. Odată cu introducerea serviciului în România, Google Live Traffic a devenit operaţional şi în Belarus, Estonia, Letonia, Mexic, Peru şi Africa de Sud.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Joe Biden a promulgat legea ce prevede pachetul de ajutor pentru Ucraina, Israel și Taiwan

Preşedintele american Joe Biden a promulgat miercuri proiectul lege foarte disputat, care prevede un nou ajutor în valoare de 95 de miliarde de dolari...
Ultima oră
Pe aceeași temă