Compania Microsoft va oferi gratuit soluții de securitate, după atacul atacul cibernetic înregistrat în 100 de țări ale lumii

Compania americană Microsoft va oferi gratuit soluții de securitate informatică, pentru versiunile mai vechi ale sistemului de operare Windows, pe care l-a produs.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.05.2017 - 22:57

Compania americană Microsoft va oferi gratuit soluții de securitate informatică, pentru versiunile mai vechi ale sistemului de operare Windows, pe care l-a produs, informează sâmbătă Associated Press.

Decizia Microsoft reprezintă o schimbare în politica acesteia, întrucât Microsoft anunțase anterior că versiunile vechi ale sistemelor sale de operare, inclusiv Windows 7, nu vor mai beneficia de niciun suport din partea producătorului acestora.

Atacul cibernetic de vineri a exploatat o vulnerabilitate a sistemului de operare Windows care ar fi fost găsită inițial de Agenția Națională de Securitate a SUA (NSA) si care a fost divulgata ulterior pe Internet.

Microsoft a publicat soluții pentru remedierea acestei probleme acum două luni, dar computerele la care nu s-a aplicat acest update au fost vulnerabile la atacul informatic de vineri.

Potrivit unui anunț al CERT-RO, lista sistemelor de operare vulnerabile este următoarea:

Microsoft Windows Vista SP2

Microsoft Windows Server 2008 SP2 și R2 SP1

Microsoft Windows 7

Microsoft Windows 8.1

Microsoft Windows RT 8.1

Microsoft Windows Server 2012 și R2

Microsoft Windows 10

Microsoft Windows Server 2016

Microsoft Windows XP

Microsoft Windows Server 2003

Citește totul despre:

Comentarii

loading...