14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialCeartă între hackeri. Site-ul Wikileaks, victimă colaterală

Ceartă între hackeri. Site-ul Wikileaks, victimă colaterală

Gruparea de hackeri OurMine, celebră pentru că a spart conturile de pe reţelele de socializare ale unor "vedete" ale domeniului IT precum CEO-ul Google Sundar Pichai sau fondatorul Facebook Mark Zuckerberg şi CEO-ul Uber, Travis Kalanick, a atacat din nou site-ul Wikileaks, conform unui material publicat de site-ul thenextweb.com, citat de Agerpres. 

Motivul acestui atac a fost, se pare, o ceartă cu gruparea internaţională de hackeri Anonymous, care închide conturile de socializare ale teroriştilor ISIS, publică numele membrilor Ku Klux Klan (KKK) şi a atacat site-ul Băncii centrale a Greciei pentru a protesta astfel împotriva sistemului financiar global pe care l-au descris drept "o instituţie tiranică". 

În luna decembrie a anului trecut, pe când OurMine nu avea pretenţia de a fi altceva decât o grupare de hackeri (în prezent susţine că este o firmă de securitate şi-şi motivează atacurile prin identificarea unor vulnerabilităţi), a blocat site-ul Wikileaks printr-un atac de tip Distributed Denial of Service (DDoS). Această metodă duce la blocarea temporară a serverelor după o creştere foarte puternică a numărului de accesări ale unui anumit site. 

Anonymous a reacţionat imediat, solicitându-le membrilor OurMine să înceteze atacurile asupra Wikileaks şi apoi au publicat la rândul lor o serie de informaţii personale despre membrii OurMine. De cealaltă parte, OurMine a susţinut că informaţiile publicate de Anonymous cu privire la membrii săi nu sunt corecte. 

Jumătate de an mai târziu OurMine caută răzbunare. Susţinând că unul dintre membrii Anonymous a continuat să-i hărţuiască pe membrii grupării, OurMine a blocat din nou Wikileaks printr-un alt atac de tip DDoS. Între timp site-ul Wikileaks a revenit online.

Cele mai citite

Nici în 2024 nu vor fi taxe noi, promite Ciucă

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și președinte al PNL, promite că, în anul 2024, în România nu vor fi "taxe noi". "Cota unică este foarte atractivă...

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...
Ultima oră
Pe aceeași temă