27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialCâţi români au competenţe digitale de bază

Câţi români au competenţe digitale de bază

Unul din cinci români deține competențe digitale de bază, în timp ce în Uniunea Europeană procentul este de 59%, se arată într-un comunicat de presă al Microsoft România, care citează datele Comisiei Europene.

‘Pentru anul 2015, Comisia Europeană a publicat informațiile referitoare la indicele economiei și societății digitale (DESI), care arată că 59% dintre locuitorii Uniunii Europene au competențe digitale de bază. Comparativ, doar 20% dintre români dețin competențe digitale de bază. Mai mult, statisticile internaționale arată că 90% dintre slujbe vor necesita cel puțin competențe digitale de bază până în 2020. Astfel, interesul companiilor din România pentru atragerea candidaților ‘digitalizați’ se încadrează în acest trend, vizibil pe piața globală a muncii’, se arată în comunicatul remis, marți, Agerpres.

Potrivit acestuia, eJobs a realizat în perioada septembrie — noiembrie 2015 o analiză care arată că aproape jumătate (45,6%) dintre angajatorii care aveau anunțuri de angajare pe platforma eJobs, își doreau angajați care să știe să folosească pachetul Microsoft Office. Defalcat pe competențe specifice ale suitei Microsoft Office, cele mai multe solicitări se referă la Excel, urmat de Word și PowerPoint.

Microsoft România și eJobs au lansat proiectul “Competențe pentru competitivitate”, care își propune să informeze candidații aflați în căutarea unui loc de muncă despre nivelul de competențe digitale solicitat de angajatorii care recrutează.

În cadrul proiectului, Microsoft oferă gratuit 70 de cursuri online de Office 2016, în valoare totală de peste 77.000 lei, cu ajutorul cărora candidații români vor putea accesa 4 module din pachetul Office, care include peste 300 de lecții video interactive și 40 de teste practice în urma cărora vor putea obține diplome recunoscute în România de Ministerul Educației și Ministerul Muncii, sau internațional (certificarea Microsoft Office Specialist), în urma susținerii examenului aferent, acreditat de Autoritatea Națională pentru Calificări.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...
Ultima oră
Pe aceeași temă