14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialApelurile de voce şi telefonia video, susţinute de tehnologia LTE

Apelurile de voce şi telefonia video, susţinute de tehnologia LTE

T-Mobile, Huawei şi Qualcomm Technologies Inc. au testat noua tehnologie care permite acum derularea apelurilor de voce prin reţelele LTE – soluţie care asigură trecerea lină a conexiunii între reţelele LTE şi 3G astfel încât să nu existe întreruperi percepute de către utilizatori, potrivit unui comunicat remis romanialibera.ro.

Noul standard LTE pentru transferul mobil de date poate fi folosit acum şi pentru comutarea apelurilor voce şi video de la LTE la reţelele existente 3G/UMTS.

Cum acoperirea reţelelor LTE este încă limitată în acest stadiu incipient, noua tehnologie a fost dezvoltată pentru a permite utilizatorilor să treacă fară probleme de la LTE la reţelele 3G/UMTS existente în timpul conversaţiilor, fără a percepe întreruperi. Până în prezent, acest lucru nu era realizabil, astfel operatorii de reţea care au adoptat tehnologia LTE în Europa aveau o provocare majoră.

În viitor, utilizatorii din Europa vor putea face trecerea de la LTE la reţeaua de telefonie standard fară să întâmpine întreruperi ale apelurilor. Acest lucru demonstrează practic faptul că au fost eliminate toate barierele care până acum împiedicau adoptarea pe scară largă a telefoanelor mobile LTE sau a altor dispozitive de ultimă generaţie de către utilizatorii din Europa.

Avantajele acestei noi tehnologii LTE (VoLTE) includ claritatea sunetului în timpul apelurilor, precum şi o conexiune mai rapidă.

Rüdiger Köster, CTO al T-Mobile Austria: “Proiectul nostru pilot demonstrează nu numai transferurile rapide de date, dar şi faptul ca tehnologia Voice over LTE este pregătită pentru implementarea pe scară largă, la nivel comercial. Huawei şi Qualcomm Technologies, Inc. au demonstrat în mod clar statutul de inovatori şi au depăşit dificultăţile de ordin tehnic pe parcursul acestei provocări alături de T-Mobile.”

Daniel Zhou, CEO al Huawei Austria: “Această soluţie unică ne-a permis să eliminăm o serie de dificultăţi de ordin tehnic, care până acum nu aveau rezolvare. Acum, datorită acestei reuşite care permite trecerea lină între reţelele LTE şi cele standard în timpul unui apel activ de voce, operatorii pot începe în cel mai scurt timp adoptarea tehnologiei LTE, menţinând în acelaşi timp standardele de calitate cu care sunt obişnuiţi utilizatorii din Europa. Acest proiect de succes derulat împreună cu Qualcomm Technologies, Inc. şi T-Mobile Austria demonstrează că tehnologia Voice over LTE este gata pentru a fi implementată.”

Soluţia Voice over LTE de la Huawei a fost desemnată recent drept Cel mai bun produs LTE şi a fost unul dintre punctele de atracţie ale celei de-a 9-a ediţii a IMS World Forum, derulat anul acesta la Madrid.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă