30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecial10 logouri faimoase care au mesaje ascunse

10 logouri faimoase care au mesaje ascunse

În ziua de astăzi există foarte multe companii ale căror logouri sunt recunoscute imediat foarte ușor, dar puțini oameni știu ce înseamnă aceste simboluri ale marilor corporatii.

1. Amazon

Săgeata care arată ca o față zâmbitoare de pe logo-ul Amazon este o reprezentare a gamei largi de obiecte disponibile pe Amazon, de la A la Z.

2. Apple

Logo-ul Apple este derivat de la povestea lui Adam și Eva din Biblie. Mărul mușcat reprezintă fructul din ”Copacul Cunoașterii.”

3. IBM

Logo-ul celor de la IBM are un mesaj ascuns în spatele logului mare și albastru care îi reprezintă compania. Liniile albe care trec peste el creează impresia unui semn de egalitate.

4. Mobil

Logoul de la Mobil nu reprezintă, în sine, nimic, dar culorile, da. Culoarea roșie reprezintă puterea, iar cea albastră loialitatea și securitatea.

5. FedEx

Logoul celor de la FedEx pare simplu și e greu să îți dai seama ce ar putea fi ascuns în el. Dar dacă te uiți de aproape la spațiul dintre E și X din Ex-ul portocaliu vei vedea o săgeată îndreptată în sus care reprezintă drumul înainte spre viitor.

6. Audi

Multă lume se întreabă ce reprezintă ce înseamnă cele patru cercuri din logoul Audi. Acestea reprezintă cele patru companii care făceau parte din Auto-Union Consortium în 1932: DKW, Horch, Wanderer și Audi.

7. BMW

Acesta este un tribut adus istoriei companiei în aviație, deoarece aceasta construia motoare de avion pentru armata germană în Al Doilea Război Mondial. Logoul e o elice în mișcare, iar partea albastră este cerul.

8. Mercedes-Benz                                                                                         

Steaua cu trei colțuri de la Mercedes reprezintă dominația companiei pe pământ, aer și apă.

9. Toyota

Sunt vizibile trei elipse în logo-ul companiei, reprezentând inima consumatorului, a produsului și a progresului tehnologic.

10. Volkswagen

Logo-ul Volkswagen are literele inițiale ale companiei, cuvântul “Volks” înseamnă oameni în germană, iar “Wagen” înseamnă mașină.

Cele mai citite

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă