10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechIntretineti utilajul agricol precum un profesionist

Intretineti utilajul agricol precum un profesionist

Acest magazin specializat in comercializarea de piese utilaje agricole, are foarte multe produse de calitate, iar piesele fiind originale se vor potrivi 100%.

Desi intretinerea mecanica a unui utilaj agricol poate ca nu face parte din aptitudinile unui agricultor, piesele de la Tractorsud.ro sunt insotite cu schema corespunzatoare pentru a face montarea mai usoara.

Cand vorbim despre intretinerea tractorului, ne referim la activitati care sunt, de asemenea, foarte diferite unele de altele. De fapt, vorbim despre intretinerea obisnuita, practicata continuu de operatori, de intretinere generala, care se realizeaza la dealeri la intervale prestabilite si, in sfarsit, de intretinere extraordinara, care consta in acele operatiuni care se efectueaza in caz de probleme cu masina. Intretinerea obisnuita include acele operatiuni efectuate direct de catre cei care lucreaza cu tractorul. Exista o serie de activitati zilnice, inclusiv curatarea caloriferelor si filtrelor, ungerea unor componente si verificarea nivelului de ulei. 

Desigur, frecventa verificarilor depinde si de modul de utilizare a masinii, cum ar fi frecventa de utilizare si conditiile de mediu si de lucru. Este clar ca cei care lucreaza pe soluri foarte prafuite vor trebui sa verifice filtrele mai des, in timp ce masina care ramane in repaus o anumita perioada va necesita mai putina interventie. In orice caz, atunci cand aveti indoieli, este intotdeauna mai bine sa verificati!

Punctul de referinta pentru tratarea tractorului este manualul de intretinere, care ofera toate indicatiile cu privire la interventiile periodice solicitate special de masina pe care ati cumparat-o. Printre cele mai importante operatiuni pe care va trebui sa le efectuati in fiecare zi cand folositi tractorul, amintim:

-Verificati nivelul uleiului de motor, al uleiului de transmisie si al cutiei de viteze spate. Daca unul dintre niveluri este scazut, va fi necesar sa se ridice, pentru a restabili nivelul corect. Nu uitati ca uleiul este supus deteriorarii. Chiar daca vehiculul ramane stationat pentru o perioada indelungata, acesta trebuie schimbat dupa un anumit interval de timp, pe care il puteti gasi in manualul operatorului. Utilizati intotdeauna calitatea uleiului lubrifiant indicat de distribuitorul vostru oficial.

Curatati filtrele de aer, gratarele radiatorului si, daca exista, matricile deschise. In timpul procesarii, filtrele pot fi umplute cu praf sau alte materiale, astfel incat acestea trebuie curatate cu un jet de aer comprimat sau conform procedurilor prevazute in manual. In functie de utilizarea care se face, va fi, de asemenea, necesar sa inlocuiti filtrul la intervale regulate. 

Magazinul ofera o varietate de piese combina pentru utilaje cu provenienta de la diferiti producatori. Tractorsud.ro se remarca prin excelenta pieselor, prin preturile avantajoase si prin pretul de curierat rapid. Clientii nu trebuie decat sa urmeze pasii online pentru a intra in posesia piesei necesare. Aceasta este o metoda foarte moderna, care poate ajuta agricultura sa depaseasca orice moment critic in dezvoltarea acesteia!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă