Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Intervenţie în premieră de înlocuire a unui os necrozat al mâinii cu o proteză din pyrocarbon

O echipă de chirurgie ortoplastică de la o clinică din Capitală a realizat, pentru prima dată în România, o intervenţie de înlocuire a unui os necrozat al mâinii cu o proteză de ultima generaţie din pyrocarbon.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.03.2018 - 14:08

Potrivit unui comunicat transmis de Agerpres, pacientul este un tânăr de 21 de ani, care suferea de necroza osului semilunar, localizat la nivelul încheieturii pumnului.

"Tânărul a fost diagnosticat cu această afecţiune în urmă cu aproximativ un an şi jumătate, însă s-a prezentat la clinică recent, când necroza se afla deja într-un stadiu destul de avansat. Anterior, pacientul a fost la mai multe clinici din Anglia, unde i s-a propus varianta unui implant de silicon - un produs de o calitate mai slabă comparativ cu proteza de ultima generaţie din pyrocarbon, produsă în SUA. Din cauza unei conformaţii anatomice anormale a oaselor antebraţului tânărului, osul semilunar a fost în timp supus unei presiuni suplimentare, ceea ce a determinat schimbarea formei, pierderea vascularizaţiei şi necrozarea. Pacientul a început să prezinte dureri mari zilnice, împreună cu limitarea funcţiei mâinii dominante", arată medicii.

Potrivit specialiştilor, amânarea intervenţiei ar fi dus la dezvoltarea unei artroze şi ar fi necesitat o intervenţie chirurgicală mult mai invazivă, care implică excizia atât a osului semilunar, cât şi a oaselor învecinate şi scurtarea mâinii sau blocarea totală a articulaţiei.

Echipa multidisciplinară ortoplastică a fost alcătuită din dr. Dragoş Zamfirescu - doctor în ştiinţe medicale, medic primar chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă, dr. Iulian-Daniel Vilcioiu - medic specialist ortopedie şi traumatologie, doctor în ştiinţe medicale, şi dr. Irina Luca - medic anestezist. 

Comentarii

loading...