8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăTechInteligenţa artificială nu va mai lăsa Windows să instaleze update-uri

Inteligenţa artificială nu va mai lăsa Windows să instaleze update-uri

Modul în care Windows a gestionat problema instalării update-urilor a reprezentat de-a lungul timpului una dintre cele mai importante surse de frustrare pentru utilizatorii de PC-uri.

Instalarea acestora în timp ce utilizatorul lucrează sau se joacă devine o problemă nu doar pentru că este necesară restartarea calculatorului, ci mai ales pentru că sistemul merge mai greu în timpul instalării actualizărilor.

Pentru a rezolva într-un final această problemă, Microsoft apelează la inteligenţa artificială.

Responsabilul pentru versiunile beta de Windows, Dona Sarkar, spune că Windows 10 va putea să intuiască şi să aleagă cel mai bun moment în care să se instaleze update-urile de sistem.

Windows 10 va folosi un model predictiv care, graţie unui proces de învăţare mecanică, va prezice cu acurateţe când se pot instala actualizări şi reporni PC-ul.

Dacă până acum se folosea o abordare generală, inteligenţa artificială va schimba această procedură în funcţie de caracteristicile individuale ale fiecărui PC şi ale fiecărui utilizator în parte.

AI-ul va învăţa din comportamentul şi tabieturile utilizatorului şi va şti când acesta pleacă la PC să ia masa de prânz, profitând de moment pentru a instala update-uri şi a reporni calculatorul.

Această facilitate a fost deja testată intern de Microsoft, reprezentanţii companiei spunând că rezultatele sunt mai mult decât promiţătoare.

De astăzi, AI-ul este livrat utilizatorilor înscrişi în programul Insider de testare a versiunilor beta de Windows 10, urmând ca, cel mai probabil, să fie disponibil pe scară largă cu ocazia următorului update major pentru Windows 10.

 

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă