12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechInteligenţa artificială depistează mai corect tumorile decât medicii

Inteligenţa artificială depistează mai corect tumorile decât medicii

O echipă formată din specialişti de top a concurat împotriva unui sistem de inteligenţă artificială în cadrul unui concurs organizat în China, pentru vedea la ce nivel se află AI-ul în ceea ce priveşte depistarea cancerului.

AI-ul se numeşte BioMind şi a fost creat de divizia de inteligenţă artificială a Centrului Pentru Cercetarea Bolilor Neurologice din cadrul spitalului Tiantan din Beijing.

Competiţia a arătat că nivelul de acurateţe în diagnosticarea cancerului pe creier a fost mult mai bun în cazul AI-ului decât al echipei medicale. Dacă specialiştii umani au identificat corect tumorile în 66% din cazuri, procentul a fost de 87% în cazul AI-ului.

De asemenea, BioMind s-a dovedit şi mai rapid. Acesta a avut nevoie de 15 minute pentru procesarea celor 225 de cazuri, în vreme ce medicilor le-au fost necesare 30 de minute.

Sistemul de inteligenţă artificială chinez s-a specializat în depistarea tumorilor după ce ani la rând a primit spre învăţare mecanică imagistica de specialitate a spitalului Tiantan, de un unde a învăţat să deosebească tumora de celulele sănătoase.

Cercetătorii care au creat AI-ul spun că scopul acestuia este acela de a ajuta medicii, nu de a-i înlocui. Iar concursul a fost organizat pentru ca doctorii să vadă cât de puternică şi de utilă poate fi inteligenţa artificială în medicină.

BioMind este încă în primele faze ale dezvoltării, însă rezultatele de până acum sunt încurajatoare nu doar pentru China, ci pentru medicină în general.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă