Întârzierile avioanelor vor fi monitorizate de Google, datorită unei noi tehnologii

Google lansează o nouă facilitate a serviciului Flights, care ar urma să-şi poată avertiza utilizatorii cu privire la întârzierile avioanelor.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.02.2018 - 08:47

 

Folosind algoritmi de învăţare mecanică şi prin consultarea istoricului zborurilor, Google Flights va putea intui întârzierile avioanelor, chiar înaintea companiilor care le operează, se arată într-o postare pe blogul oficial al companiei, informează news.ro.

Întârzierile depistate din timp de AI-ul companiei vor fi afişate în cadrul serviciului Google Flights. Conform celor de la Google, acestea vor deveni vizibile utilizatorilor în momentul în care nivelul de certitudine trece de 80%.

Întârzierile evidenţiate de Google Flights vor fi însoţite şi de motivul pentru care AI-ul crede că se va întâmpla acest lucru, precum condiţiile meteo dintr-o anumită regiune sau întârzierea avionului la dus.

Utilizatorii pot urmări dacă avioanele lor vor avea întârzieri printr-o simplă căutare după ruta sau numărul zborului. Informaţia va fi afişată direct în rezultatele căutărilor.

Google Flights va oferi acum utilizatorilor şi mai multe informaţii despre zborurile ieftine. Astfel, vor fi afişate serviciile pe care companiile low cost le includ sau nu în tarif, astfel încât utilizatorii să ştie de la bun început, de exemplu, dacă vor trebui să plătească pentru bagaj sau nu.

Noutăţile vin la mai puţin de o lună după ce Google Flights a început să ofere funcţii pentru urmărirea evoluţiei preţului pentru biletele de avion şi oferte exclusive pentru utilizatorii serviciului.

Comentarii