Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

În patru ani, americanii se întorc pe Lună. Nava va costa 16 miliarde de dolari

Administrația Spațială a Statelor Unite (NASA) susține că astronauții americani vor fi din nou pe Lună în anul 2024.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.09.2020 - 23:12

Una dintre ideile preşedintelui Donald Trump este continuarea programului de trimitere de cosmonauți pe Lună, iar NASA estimează că acest lucru se va materializa în anul 2024.

Potrivit calculelor prezentate de NASA, noul program de trimitere de oameni pe Lună, denumit Artemis, va costa 28 de miliarde de dolari de-a lungul următorilor cinci ani, dintre care 16,2 miliarde de dolari reprezintă prețul modulului de aselenizare, informează agențiile de presă occidentale.

Din suma totală, prima tranșă, de 3,2 miliarde de dolari, ar trebui aprobată de Congresul SUA până la finalul anului 2020, astfel încât banii să fie disponibili în anul fiscal 2021, a anunțat Jim Bridenstine, administratorul general al NASA.

Noua echipă de cosmonauți americani va încerca să coboare la polul sud al Lunii.

Comentarii