11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăTechHuawei a deschis un nou centru de cercetare pentru matematică și calcul...

Huawei a deschis un nou centru de cercetare pentru matematică și calcul în Franța

Huawei a deschis un centru de cercetare în Paris, Franța, pentru matematică și calcul, care va funcționa sub conducerea profesorului Merouane Debbah, director de cercetare și dezvoltare la Huawei Franța.

Centrul Lagrange va include 30 de oameni de știință, care vor avea ocazia să evolueze într-un ecosistem unic, cel al regiunii Ile-de-France, care concentrează cel mai mare număr de matematicieni din lume și cele mai bune universități din domeniu.

În spiritul schimbului de cunoștințe, cercetările produse de centrul Lagrange vor fi împărtășite comunităților academice și științifice. În urma acestui spirit de deschidere, se vor organiza seminarii în mod regulat în colaborare cu alți parteneri de cercetare, cum ar fi l’Institut des Hautes Études Scientifiques, l’Ecole Normale Supérieure și alte instituții recunoscute la nivel internațional.

Construit din dorința de a schimba informații cu comunitatea științifică, Centrul Lagrange este un nou pas în dezvoltarea continuă a Huawei în Franța.

Pe termen lung, Centrul Lagrange vrea să devină o fundație independentă dirijată de un consiliu științific. Acest consiliu va fi condus de Pierre-Louis Lions, profesor la Collège de France și câștigător al medaliei Fields în 1994. Viitoarea fundație va avea misiunea de a atrage și dezvolta în Franța cele mai bune talente internaționale din domeniu.

Reprezentat de Faten Hidri, vicepreședinte al regiunii Ile-de-France responsabil cu învățământul superior și cercetarea, care a vorbit despre atractivitatea regiunii, Valérie Pécresse, președinta regiunii Ile-de-France, a insistat să transmită un mesaj prin videoconferință:

„Cu cei 3.000 de cercetători ai săi, regiunea Ile-de-France reprezintă cea mai mare concentrație de matematicieni din lume. Acesta numără 3 universități din top 10 în clasamentul universitar mondial realizat în Shanghai, inclusiv liderul acestuia, Université Paris-Saclay. Am vrut, încă o dată, să felicit Huawei pentru alegerea sa, care arată calitatea cercetării noastre. Acest centru va contribui fără îndoială la atragerea, aici, în Ile-de-France, a celor mai bune talente ale lumii în domeniul matematicii”.

„În ultimii 30 de ani, matematica a jucat un rol cheie în dezvoltarea comunicării. La Huawei, am lucrat îndeaproape cu numeroși matematicieni și am realizat împreună câteva inovații grozave. Astăzi, sunt foarte mândru că susțin deschiderea centrului Lagrange. Este o platformă deschisă oricărui matematician din întreaga lume, pentru a realiza cercetare care să ne ajute să depășim limitele și de ale cărei rezultate va beneficia întreaga industrie”, adaugă William Xu, președinte al Consiliului de administrație și al cercetării strategice de la Huawei.

„Pe termen lung dorim să vedem acest centru evoluând într-o fundație reală. Obiectivul său va fi de a depăși limitele fundamentale ale cercetării prin susținerea inovațiilor și noilor tehnologii. Acesta este un proces necesar dacă vrem să vedem progrese semnificative, în special în domeniul inteligenței artificiale”, a declarat Merouane Debbah, șef de cercetare și dezvoltare la Huawei France.

„Huawei a ales Franța ca centru de excelență în cercetare și dezvoltare, de la sosirea sa aici, acum 17 ani. Din 2013, am înregistrat 213 de brevete în Franța datorită contribuțiilor a peste 200 de cercetători care lucrează în cele 5 centre de cercetare și dezvoltare de aici, din Franța. Suntem mândri de angajamentul lor”, a comentat Linda Han, vicepreședintele de afaceri publice al Huawei, responsabil cu Franța.

Huawei este un furnizor global de soluții în domeniul telecomunicațiilor, care lucrează cu 45 dintre cei mai mari 50 de furnizori de servicii mobile de pe piața globală. Datorită dedicării sale pentru clienți în materie de inovație și parteneriate puternice, Huawei oferă soluții eficiente și end-to-end în rețelele de telecomunicații, dispozitive mobile și cloud computing. Furnizând soluții și servicii complementare, cei 194.000 de colaboratori ai Huawei își afirmă angajamentul de a crea valoare maximă pentru furnizorii de servicii de telecomunicații, companii și consumatori. Produsele și soluțiile Huawei sunt implementate în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Înființată în 1987, Huawei este o companie privată, deținută de angajați.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...
Ultima oră
Pe aceeași temă