Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

Hotărâre de Guvern. Sistemul de comunicații 5G începe să funcționeze în anul 2020

La propunerea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), Executivul a aprobat, joi, 20 iunie, Strategia 5G pentru România.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 20.06.2019 - 19:51

Strategia 5G a fost aprobată prin Hotărâre de Guvern.

Strategia 5G pentru România include un plan de acțiune vizând lansarea acestor servicii în anul 2020 precum și acoperirea cu servicii 5G a tuturor centrelor urbane și a principalelor rute de transport terestru până în anul 2025.

Printre principalele repere ale planului de acțiune al Strategiei 5G se află desfășurarea licitației pentru acordarea licențelor de utilizare a frecvențelor radio, transpunerea Codului European al Comunicațiilor Electronice, precum și adaptarea regimului de autorizare a lucrărilor de construcții în sens favorabil dezvoltării rețelelor 5G.

”Guvernul își propune un program ambițios de implementare a noii generații tehnologice în comunicațiile mobile, prin adoptarea Strategiei 5G pentru România și proiecția următoarelor decenii de evoluție în domeniul comunicațiilor. Noua generație de tehnologie mobilă, 5G, va crea un mediu de conectivitate mult superior generației 4G și va contribui în mod semnificativ la incluziune și creșterea productivității în economie”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ca și România, alte 12 state au lansat deja strategii 5G. Printre acestea se numără Austria, Danemarca, Franța, Germania și Italia.

Comentarii