Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Giganții internetului, inclusiv Google și Facebook, sunt invitați să subvenționeze mass-media

Un important grup de presă din Australia a invitat marile companii din zona internetului să achite 360 de milioane de euro pe an către mass-media din această ţară.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.05.2020 - 11:33

Guvernul de la Canberra ar urma să prezinte, peste două luni, detaliile acestei contribuţii obligatorii, care face parte dintr-un cod de conduită privind relaţiile dintre giganţii internetului şi mass-media.

Peter Costello, preşedintele grupului de presă Nine Entertainment, care este al doilea cel mai mare grup de media australian, a afirmat că această contribuţie ar trebui să fie de 10 la sută din încasările din publicitate ale marilor companii de tehnologie din Australia, pe care guvernul de la Canberra le estimează la 6 miliarde de dolari australieni (3,57 miliarde de euro) pe an.

Comentarii