Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tableta PC: Îşi merită banii?

Atunci când au apărut prima dată pe piaţă, tabletele erau considerate un dispozitiv complementar smartphone-ului şi laptop-ului. Se miza, însă, pe faptul că că tableta avea să devină esenţială, la fel ca ...

Share

Diana Gache 0 comentarii

23.05.2011 - 13:59
Atunci când au apărut prima dată pe piaţă, tabletele erau considerate un dispozitiv complementar smartphone-ului şi laptop-ului. Se miza, însă, pe faptul că că tableta avea să devină esenţială, la fel ca celelalte două dispozitive. Dar dacă preţurile piperate dau impresia că tabletele ar avea abilităţi noi, acest lucru nu este neapărat adevărat, conform news.yahoo.com.

 

Tabletă vs. smartphone

Faţă de un smartphone, tableta are ca avantaj display-ul. Atunci când vrei să vizualizezi o hartă GPS, de exemplu, ecranul mai mare al tabletei face aplicaţii precum Hărţi Google (Google Maps) mult mai eficiente. De asemenea, un display mai mare înseamnă mai mult spaţiu pentru opţiuni.

Tabletă vs. laptop

În comparaţie cu un laptop, tableta este superioară în ceea ce priveşte navigarea pe internet şi durata de viaţă a bateriei.

De asemenea, datorită formei tabletei este mai uşor să o ţii şi să interacţionezi cu ea decât cu un laptop. Ceea ce o face însă net superioară unui laptop este interfaţa „multi-touch", care face tastatura sau mouse-ul să pară de domeniul trecutului.

În vreme ce mouse-ul îţi oferă un singur „deget" virtual, interfaţa tabletei îţi oferă 2, 3 sau chiar 5. În schimb, laptop-urile sunt mai utile atunci când faci mai multe lucruri în acelaşi timp şi ai nevoie de o putere de procesare mai mare.

Îşi merită banii?

Cert este că tabletele nu îţi vor aduce nimic nou dacă deţii deja un laptop şi un smartphone. Ele nu au fost făcute să înlocuiască oricare dintre aceste două dispozitive, dar, dacă îţi permiţi una, îţi va face viaţa puţin mai plăcută. Tableta este, aşadar, un lux, nu o necesitate.

 

Citește totul despre:

Comentarii