15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSamsung a lansat Smart TV în România. Vezi ce pot face TELEVIZOARELE...

Samsung a lansat Smart TV în România. Vezi ce pot face TELEVIZOARELE INTELIGENTE

Samsung Electronics România a lansat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la Biblioteca Naţională, noua serie de televizoare Smart TV, cu LED şi Plasmă,. Aceasta va fi disponibilă începând cu această lună în magazinele partenere.

“Linia Samsung Smart TV inaugurează o nouă eră a interactivităţii, conţinutului şi design-ului, redefinind în acelaşi timp posibilităţile de divertismentul şi interacţiunea utilizatorilor cu televizorul”, se arată într-un comunicat remis romanialibera.ro.


Smart Interaction
este o platformă intuitivă, bazată pe comenzile Motion Control, Voice Control şi Face Recognition, menită să compleze funcţiile telecomenzii. Această funcţie schimbă modul în care cei de acasă controlează experienţele de divertisment prin intermediul televizorului, oferind un plus de comoditate şi de interactivitate.

Astfel, printr-o simplă comandă vocală sau printr-un simplu gest, utilizatorii vor putea porni şi opri televizorul, activa aplicaţii sau naviga pe Internet. De asemenea, cu un gest al mâinii, pot fi căutate şi selectate link-uri sau diverse tipuri de conţinut prin intermediul broswerului web.

Cu ajutorul Smart Content utilizatorii vor putea împărtăşi fotografii şi momentele speciale cu familia direct pe televizor, într-un cloud pentru dispozitive inteligente, sau accesa conţinut educaţional pentru copii. În plus, Samsung Apps şi Samsung Media Hub oferă acces la cea mai mare ofertă de filme, show-uri TV şi clipuri video.

Pe măsură ce televizoarele devin tot mai inteligente, acestea pot oferi soluţii variante nevoilor fiecărui membru al familiei. Astfel, ES8000, ES7000 şi PSE8000 oferă mai multe posibilităţi utilizatorilor, prin noile servicii exclusive Samsung.

• Prin intermediul serviciului Family Story, utilizatorii pot organiza fotografii şi vizualiza slide show-uri pe ecranul televizorului, dar şi împărtăşi memento-uri şi remindere oriunde, prin conexiunea la telefon, tabletă, PC sau TV.

Funcţia Fitness permite tuturor celor pasionaţi de sport să urmeze un program zilnic de exerciţii şi să monitorizeze execuţia într-o oglindă virtuală cu ajutorul camerei încorporate sau să folosească o aplicaţie mobilă pentru exerciţiile în aer liber.

Funcţia Kids oferă o gamă largă de conţinut de divertisment şi jocuri, prin intermediul unei interfeţe prietenoase cu cei mici, care poate fi controlată şi monitorizată de către părinţi.

În plus, aplicaţia Samsung AllShare Play vine cu o nouă versiune în 2012, care le permite utilizatorilor să încarce şi să împărtăşească conţinut cu ajutorul dispozitivele compatibile – smartphone-uri, tablete, camere şi computere – şi în afara casei. Utilizatorii vor putea rula simultan 2 aplicaţii în cadrul Smart Hub şi să navigheze pe Internet cu ajutorul mai multor tab-uri, datorită noului procesor dual-core.

Gama de televizoare Smart LED şi Plasmă din 2012 suportă, de asemenea, conectarea wireless la anumite tastaturi şi mauşi, facând navigarea şi accesarea de conţinut mai simple ca niciodată.

„În ultimii ani, consumatorii români au arătat un interes crescut pentru tehnlogiile inteligente şi pentru gadgeturile care le fac viaţa mai uşoară şi mai distractivă”, declară Ana Păsculescu, AV Product Manager în cadrul Samsung Electronics România. „Noua serie de Smart TV-uri de la Samsung aduce noi funcţii, care redefinesc interacţiunea cu TV-ul. Astfel, dialogul cu tehnologia se află în faţa unui nou start, capabil să transforme televizorul într-un partener în viaţa de zi cu zi, care ajută şi anticipează nevoile utilizatorilor, atât prin conţinutul personalizat, cât şi prin modalităţile de interacţiune.”

Totodată, Samsung investeşte pentru a oferi din ce în ce mai mult suport pentru aplicaţiile localizate, relevante pentru utilizatorii din ţară. În acest sens, Samsung a încheiat un parteneriat cu Central European Media Enterprises Ltd. (CME) prin care aduce serviciile Voyo de tranzacţionare şi abonare pentru vizionarea video pe noile televizoare Samsung Smart TV. Prin intermediul unui serviciu pe bază de abonament, aplicaţia oferă acces la sute producţii locale premium, inclusiv seriale TV de top şi sute de filme locale şi străine. Utilizatorii vor putea să urmărească emisiuni locale imediat după difuzare sau episoadele preferate înainte de transmisia lor publică şi chiar să aleagă dintr-o selecţie de evenimente în direct. De asemenea, Voyo oferă posibilitatea de plată per vizionare (transactional VOD) pentru filme de la Hollywood şi pentru cele ale studiourilor independente.

Noua gamă de Smart TV-uri revoluţionează design-ul minimalist. ES8000 şi ES7000 sunt echipate cu rama ultra subţire de 5 mm, în timp ce Plasma TV E8000, cel mai performant televizor cu plasmă creat de Samsung, îmbină o nouă ramă de Titan negru cu tehnologia îmbunătăţită a display-ului. De asemenea, E8000 dispune de un profil subţire, de 38 mm, şi de rama ultra subţire Samsung Plasma +1, ambele tehnologii contribuind la dimensiunea generoasă a ecranului, fără a compromite dimensiunile televizorului.

Noua serie de Smart TV de la Samsung este disponibilă în România începând cu această lună.

Preţul mediu pentru plasma E8000 variază de la 7.699 (51 de inchi) la 13.999 ron (64 de inchi). În cazul modelelor LED ES8000, preţul recomandat variază de la 7.499 ron (40 de inchi) la 12.999 ron (55 inchi), iar pentru LED ES7000 preţurile variază de la 6.999 ron (40 de inchi) la 11.999 (55 de inchi).

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă