13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMio MiVue - CUTIA NEAGRĂ a autoturismelor. Vezi cum te poate ajuta...

Mio MiVue – CUTIA NEAGRĂ a autoturismelor. Vezi cum te poate ajuta în trafic

Mio Technology, liderul pieţei de dispozitive GPS din România, a lansat, miercuri, pe piaţa locală, o nouă categorie de produse – camerele video special concepute pentru siguranţa automobilelor, se arată într-un comunicat remis romanialibera.ro.

Prima generaţie de camere video include două modele: Mio MiVue 338 şi Mio MiVue 358, create din materiale de cea mai bună calitate, pentru o greutate redusă şi un design compact.

Dispozitivele Mio MiVue asigură clipuri video sunt dotate cu un obiectiv din sticlă cu şase straturi. Senzorul de mişcare G-shock cu trei axe asigură înregistrarea unui eveniment rutier, de îndată ce detectează o schimbare bruscă a direcţiei de mers sau un impact.

 Mio MiVue 338

Dispozitivul cu ecran de 2 inci este dotat cu o cameră de 1.3 megapixeli cu unghi larg de 120 grade fără punct mort. Mio MiVue 338 înregistrează clipuri HD cu rezoluţie de 720p direct pe cardul Micro SD. Cu o greutate de 70 grame şi un design compact, dispozitivul poate fi instalat cu uşurinţă în autoturism, datorită sistemului special de prindere. Modul „Fotografiere” permite şoferului să realizeze o documentaţie fotografică a unui accident.

 Mio MiVue 358

Mio MiVue 358 dispune de o cameră video de 5 megapixeli cu unghi larg de 120 grade fără punct mort, şi un ecran de 2,4 inci pe care pot fi vizualizate înregistrările. Dispozitivul înregistrează clipuri în Full HD cu rezoluţie de 1080p şi foloseşte formatul H.264 de compresie.

Cu ajutorul unui senzor de mişcare şi a bateriei încorporate, Mio MiVue 358 poate înregistra evenimentele care se petrec în jurul maşinii, chiar şi în momentul în care şoferul lasă maşina în parcare. Un senzor special monitorizează activitatea din faţa obiectivului şi declanşează automat înregistrarea atunci când detectează mişcări bruşte. Secvenţa înregistrată, care poate fi cea a unui impact produs în parcare, este stocată într-un director special şi protejată pentru a nu putea fi ştearsă sau suprascrisă atunci când cardul de memorie a dispozitivului este plin.

Senzor pentru detectarea şocurilor

Dispozitivele Mio MiVue sunt echipate cu un senzor cu 3 axe pentru determinarea şocurilor, acestea înregistrează direcţiile de condus pe o diagramă cu unde. În cazul unei coliziuni, şoferul poate folosi aceste date pentru a citi impactul şi puterea pe care a avut-o asupra automobilului. Cele mai importante momente pot fi înregistrate cu ajutorul modului Event Recording. Când sensibilitatea senzorului este setată la cel mai înalt nivel, camera înregistrează chiar şi şocul produs de o groapă din carosabil.


Mio MiVue poate fi achiziţionat la preţul de 380 lei iar MiVue 358 la 500 de lei.

Cele mai citite

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Rețea pakistaneză de trafic de migranți, destructurată în România

O investigație transfrontalieră condusă de Poliția Română (Poliția Română), sprijinită de Europol și la care au participat poliția austriacă (Landeskriminalamt Salzburg) și Forțele carabinierilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă