12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO Sony a lansat TABLETA XPERIA S. Cum arată şi cât costă...

FOTO Sony a lansat TABLETA XPERIA S. Cum arată şi cât costă noul “loc de joacă al imaginaţiei”

Sony a lansat, miercuri, în România, tableta Xperia S, sub sloganul “locul de joacă al imaginaţiei”. Xperia S face parte din gama premium iar producătorii speră să acapareze 20% din piaţa tabletelor premium din ţară.

Mai subţire şi mai uşoară decât prima Sony Tablet S, Xperia Tablet S este construită din materiale premium care îi conferă un aspect elegant şi îi asigură o utilizare comodă atât acasă, cât şi în timpul călătoriilor. Procesorul quad-core NVIDIA Tegra 3 şi sistemul de operare Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich) îi furnizează toată puterea necesară pentru a vă putea bucura de fişiere media, aplicaţii sau jocuri. Lucian Rădulescu, în prezent Country Head, Sony Europe Limited Weybridge, sucursala Bucureşti, a declarat la conferinţa de lansare că Sony nu a optat pentru versiunea de Android Jelly Bean pentru “a nu face beta-testing pe utilizatori”, însă a specificat că un upgrade va fi disponibil curând.

Lucian Rădulescu a mai spus câ Xperia Tab S vine în continuarea strategiei de dezvoltare “4 ecrane” din care fac parte televizoarele Sony Bravia, laptopurile Sony Vayo, smartphone-urile Xperia şi tableta Xperia S.

Xperia Tablet S este rezistentă la stropirea cu apă şi poate fi folosită în orice situaţie, în casă ori în aer liber, fără să vă faceţi probleme când verificaţi, de exemplu, o reţetă în bucătărie cu mâinile ude.

Pentru o experienţă audio unică Sony, Xperia S este dotată cu o serie de tehnologii Sony de procesare a semnalului. Modul “ClearAudio+” vă permite să vă bucuraţi de aceeaşi claritate audio pe un spectru larg, de la sunetele foarte joase la cele mai înalte.

Tableta Xperia vine dotată cu o telecomanda universală cu infraroşu, îmbunătăţită cu funcţia Macro, care memorează succesiunea comenzilor pentru a fi aplicate automat. Cu ajutorul tabletei, puteţi deschide televizorul, DVD/Blu-ray player-ul, receptorul digital pentru televiziunea prin cablu, sistemul “home cinema”, puteţi selecta conţinut, ajusta volumul şi multe altele. Totul poate fi executat printr-o singură atingere, stocând succesiunea de comenzi într-o secvenţă macro din cele 6 care pot fi memorate.

“Socialife” este o aplicaţie Sony care vă organizează interacţiunea socială şi informaţională pe internet. Vizualizaţi, sortaţi şi administraţi toate reţelele sociale şi fluxurile de ştiri dintr-o singură interfaţă intuitivă. De asemenea, puteţi marca articole interesante pentru a le citi mai târziu, când aveţi timp liber. Bazându-se pe ceea ce citesc prietenii dumneavoastră, aplicaţia vă semnalează subiectele populare şi chiar vă poate sugera conţinut asemănător, care v-ar putea interesa.

Funcţia “Small Apps”  permite folosirea dispozitivului în mai multe scopuri în acelaşi timp, precum schimbarea canalelor sau ajustarea volumului la televizor, în timp ce parcurgeţi programul TV online. Prin adăugarea “widget-urilor” preferate, “Small Apps” este instrumentul de multi-tasking perfect pentru orice utilizator.

Modul “Guest” (oaspete) permite crearea de profiluri individuale pentru membrii familiei, cât şi pentru alţi utilizatori aflaţi în vizită. Această opţiune este ideală pentru folosirea de către copii, prin blocarea site-urile cu conţinut interzis şi limitarea accesului la setări.  Personalizarea imaginii de fundal, a iconiţelor şi a accesului la aplicaţii transformă folosirea tabletei într-o experienţă cu adevărat personală pentru toţi membrii familiei.

Noi aplicaţii media precum “WALKMAN”, “Album” şi “Movie” combină cele mai bune tehnologii Sony şi conectarea la o varietate de servicii.

Aplicaţia “WALKMAN” integrează automat melodiile la care prietenii de pe Facebook au dat “Like”, precum şi albume asemănătoare. Modul “ClearAudio+” asigură un sunet clar, indiferent de conţinut.

Aplicaţia “Album” permite vizualizarea, sortarea şi distribuirea printr-o interfaţă intuitivă a fotografiilor şi clipurilor surprinse cu tablet. Pentru facilitarea interacţiunii sociale online, aplicaţia poate, de asemenea, reuni toate fotografiile pe care le-aţi postat pe site-uri de socializare precum Facebook, la care poate comenta rapid dintr-un singur loc. Înregistrările video pot fi vizualizate la o calitate ridicată cu ajutorul aplicaţiei “Movies”.

Cele trei aplicaţii vă permit să vă bucuraţi de conţinutul foto şi video personal pe televizoarele compatibile DLNA.

Aplicaţia “Reader” vă oferă posibilitatea achiziţionării şi lecturii cărţilor digitale favorite. Colecţia de cărţi poate fi distribuită pe mai multe dispozitive, incluzând Sony Reader eBook şi smartphone-ul Xperia. (Notă: Cumpărarea prin magazinul Reader Store e disponibilă doar pentru utilizatorii din Canada, SUA şi Marea Britanie).

Noua tabletă Xperia S de la Sony este disponibilă în România, începând de astăzi, în varianta de capacitate de 16GB, conectivitate Wi-Fi iar spre sfârşitul lunii octombrie – şi în variante de capacitate de 16GB şi 32GB, cu posibilitate de conectare WiFi şi 3G.


Preţul pentru Xperia S 16 GB Wi-Fi este de 1900 lei iar varianta 3G va costa în jur de 2500 de lei.

Lucian Rădulescu, în prezent Country Head, Sony Europe Limited Weybridge, a mai spus că Sony îşi va schimba în curând orientarea produselor pentru a ajunge mai uşor la consumatorii tineri.

Specificaţii

Model XperiaTM Tablet S
LCD 9.4″ (23.8 cm) OptiContrastTM Panel cu tehnologie IPS
Rezoluţie 1280 x 800
Procesor NVIDIA® Tegra®3 (Cortex A9 Quad Core)
RAM 1GB RAM
Stocare 16 / 32 – extensibilă cu card SD
Cameră frontală 1.0 MP
Cameră spate 8.0 MP
Conectivitate wireless Wi-Fi (802.11a/b/g/n)
Bluetooth® 3.0 + EDR
Accelerometru 3 Axe
Gyro 3 Axe
Ieşire HDMI Da, cu adaptor opţional
Rezistenţă la stropire Da (Clasa de protecţie IPX4)
Autonomie Redare video – până la 12 ore
Browsing web cu WiFi – până la 10 ore
Dimensiuni 241.2mm (L) x 8.8mm (G1) 11.85(G2) x 174.3mm (A)
Greutate 560g (WiFi)

Cele mai citite

Jens Stoltenberg: „ Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei

„ Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...
Ultima oră
Pe aceeași temă