27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialCum se pune în scenă lansarea unui smartphone

Cum se pune în scenă lansarea unui smartphone

“Botezul”media al noului X1 Soul de la Allview, primul telefon single sim al companiei, ne-a amintit de lansările auto: o vedetă media ca amfitrion, hostess-e şi un bonus pentru vizitatori-un curs profesionist de fotografiat cu telefonul.

 

Allview şi-a lansat pe 31 noiembrie cel mai avansat model din ofertă, X1 Soul. Dincolo de caracteristicile aparatului în sine, ne-a interesat modul în care se furnizează un ambalaj de marketing pe o piaţa a gadgeturilor sufocată de noi lansări, îmbunătăţiri, etc. Allview l-a avut ca amfitrion pe George Buhnici, vedeta pro TV care realizează o emisiune zilnică despre gadgeturi (“I like IT”).

Buhnici a prezentat minimalist telefonul, l-a pus în valoare pe directorul de vânzări Allview, a pus umărul la cursivitatea discursului acestuia. Pentru că telefonul proaspăt lansat miza pe calitatea bună a fotografiilor, evenimentul a avut ca invitat un fotograf profesionist (Simion Buia) care a prezentat câteva cadre luate cu acesta, un mini-curs pentru fotografii amatori cu smartphone în dotare şi, inevitabil, o poveste de culoare (“Ce încântat a fost de noul X1 Soul actorul Mitică Popescu, imortalizat întâmplător de Buia şi câştigat imediat în categoria gadgetarilor). Una peste alta, o ambianţă plăcută într-o locaţie din Centrul Vechi al Bucureştiului, fete cu picioare lungi, un curs de fotografie şi o vedetă media-o reţetă care asigură o bună intrare noului produs, cel puţin în vizorul media.

Dacă sunteţi fan al telefoanelor Allview, vestea proastă este că nu veţi putea deveni prea curând acţionar în companie. Deşi isteria gadgeturilor e în plină desfăşurare, compania nu intenţionează să se listeze la bursă în perioada următare ne-a spus Alin Nişcov, directorul său de vânzări. Piaţa gadgeturior ne aminteşte de isteria electrocasnicelor din 2005-2006 şi bula creditelor cu buletinul. Altex, Flanco, Domo au pierdut atunci trenul listării la bursă şi ocazia de a vinde pachete minoritare la preţ piperat. Acum, când mulţi clienţi din acea perioadă s-au regăsit la…Biroul de credit, procesul pare improbabil.

Ce ne-a atras atenţia la X1 Soul

Telefonul are un display de 5 inch (producător japonez-JDI) full HD şi doar 7,9 mm grosime. Un processor quad core de 1,5 GHz, 32 GB memorie flash, 2 GB de RAM şi o baterie de 2.000 mAh cu tehnologie SDI (capacitate cu 30% mai mare decât o baterie cu o capacitate similară). Punctul forte este zona foto-o cameră principală OmniVision de 13 MP ce înregistrează full HD şi una secundară, în partea frontală, de 5 MP-şi câteva functii interesante. Picture Clear-poţi elimina imaginile în mişcar din fundalul fotografiilor, Foto panoramic, Smile Detection (camera se declanşează când oamenii zâmbesc), V gesture (fotografiază când faci semnul V), Air Gesture (utilizatorul poate interacţiona cu tlefonul fără să-l atingă), Beauty effect-pozele se retuşează pentru a arăta cât mai bine, un fel de photoshop cu Android deci. Am remarcat de asemenea funcţia “dual-microphone” (se elimină zgmmotul de fundal dintr-o înregistrare) şi “guest mode” (telefonul împrumutat “uită” agenda telefonică, istoria accesărilor, nu dezvăluie imaginile şi filmele din arhivă).

Telefonul fi disponibil în magazine din 15 noiembrie, la un preţ de 1599 lei (cam piperat pentru ce ati gasi in acelasi buget si la caracteristici apropiate, in opinia noastra). Nu va intra în pachetele operatorilor telecom astfel încât nu poate fi achiziţionat la preţuri subvenţionate.

Cele mai citite

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

Ovidiu Hațegan își pune cenușă în cap după gafa comisă în meciul Dinamo – Poli Iași: „Am greșit, n-am realizat gravitatea impactului”

Arbitrul Ovidiu Hațegan a explicat decizia luată în minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă