15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCES 2013: Samsung a lansat NX300, cea mai anticipată cameră foto a...

CES 2013: Samsung a lansat NX300, cea mai anticipată cameră foto a anului

Samsung Electronics Co., Ltd,  lansează, la CES 2013 (Consumer Electronics Show), camera foto Samsung NX300, model ce reprezintă noul vârf de gamă al seriei de produse NX, potrivit unui comunicat remis romanialibera.ro. 

Citeşte şi: FOTO. CES 2013: Care sunt cele mai anticipate gadgeturi şi care sunt trendurile în IT&C în 2013

Samsung lansează şi noul obiectiv NX de 45mm F1.8 2D/3D, primul obiectiv cu sistem 3D încorporat, capabil să realizeze la o calitate 3D perfectă atât fotografii, cât şi videoclipuri Full HD cu rezoluţie de 1080 de pixeli.

Myoung Sup Han, Vicepreşedinte Senior şi Şeful diviziei Digital Imaging în cadrul Samsung Electronics, a declarat: “De la lansarea sa în 2010, ecosistemul NX de la Samsung a devenit sinonim cu noţiunile de inovaţie şi design şi a adus la îndemâna tuturor cea mai bună tehnologie digitală în domeniul imaginii, fără a face compromisuri în materie de stil. Modelul NX300 duce şi mai departe această moştenire valoroasă. Nu numai că oferă o incredibilă viteză de acţiune şi acurateţe datorită unor funcţionalităţi tehnice avansate, dar este un model dezvoltat pentru consumator, pentru a oferi o uşurinţă crescută de utilizare şi de partajare a fotografiilor realizate prin intermediul unor setări îmbunătăţite ale camerei SMART CAMERA. De asemenea, pe lângă lansarea NX300, suntem foarte mândri să prezentăm primul obiectiv cu sistem 3D pentru fotografiere şi înregistrare video, adresat tuturor consumatorilor.”

Camera Samsung NX300 este dotată cu noul senzor APS-CMOS de 20.3. Acest senzor este capabil să redea detalii impresionante la o calitate foarte ridicată.

Aparatul dispune de o gama largă de setări ISO (ISO100-25600) îşi extinde performanţele, dându-le astfel utilizatorilor posibilitatea de a obţine imagini cu un contrast bun chiar şi la cea mai slabă luminozitate.

În plus, noul sistem Hybrid Auto Focus (AF) ajută la o ajustare rapidă şi precisă a modului de focalizare corect şi la identificarea contrastului potrivit, în timp ce viteza de 1/6000 de sec. a obturatorului şi capacitatea de a fotografia în rafale rapide la 8.6fps (8.6 cadre pe secundă) permit utilizatorului să nu rateze niciun moment.

NX300 dispune şi de procesorul de imagine DRIMe IV, creat exclusiv de Samsung, care ajută la o reproducere mai fidelă a culorilor, o mai bună reducere a zgomotului imaginilor şi face posibilă înregistrarea de videoclipuri Full HD de 1080p, atât în format 2D, cât şi în 3D (atunci când este folosit împreună cu noul obiectiv Samsung de 45mm 2D/3D).

Ecranul AMOLED de 84 mm (3.31″) al modelului NX300 beneficiază de un touch screen hibrid şi interfaţa cu 5 moduri manuale. În plus, ecranul rotativ ajută la realizarea de imagini făcute din unghiuri foarte înalte sau joase, dând utilizatorului ocazia de a face fotografii din absolut orice unghi dorit.

Camera foto compactă NX300 nu se adresează numai profesioniştilor. Folosind modul “Smart Mode” utilizatorii pot alege dintre 14 setări diferite, precum: Creative Shot, Landscape, Light Trace sau Action Freeze, care vor adapta automat parametrii precum apertura sau viteza obturatorului pentru a obţine imaginea care imortalizează cel mai bine subiectul în stilul dorit. În plus, modelul NX300 include şi i-Depth, un mod simplu şi uşor de a regla adâncimea câmpului unei imagini prin intermediul sistemului unic i-Function deţinut de camerele foto din seria NX. Acest sistem dă utilizatorilor posibilitatea de a ajusta parametrii aparatului chiar de la obiectiv sau de a ajusta imaginea fără a fi nevoie să mute obiectivul de la subiectul pe care vor să îl fotografieze.

Accente retro

Designul apreciat  al seriei NX este păstrat în cazul NX300, aducând în plus şi un aer stilat şi minimalist, cu amprentă retro. Noua camera foto este disponibilă în versiune neagră sau albă, ambele având o bandă arginitie care conferă eleganţă şi autenticitate.

Transfer instantaneu prin conectivitate Wi-Fi

Conectivitatea Wi-Fi a camerei SMART Camera ajută consumatorii să partajeze instantaneu şi în deplină siguranţă fotografiile între smartphone (sau tabletă) şi camera.

Pentru a conecta în siguranţă smartphone-ul la camera foto, utilizatorii trebuie doar să descarce pe telefon sau tabletă aplicaţia Samsung SMART CAMERA
, disponibilă atât pentru Android, cât şi pentru cele cu iOS şi să urmeze instrucţiunile de instalare.

Modelul NX300 detectează şi se poate conecta automat la reţelele wireless ale smartphone-ului, atunci când este activată una dintre facilităţile SMART Camera. Dintre acestea fac parte: AutoShare, care trimite automat către telefon toate fotografiile de calitate foarte bună pentru stocare în siguranţă şi Mobile Link, care dă consumatorilor posibilitatea de a selecta şi transfera din camera foto direct pe smartphone acele imagini sau albume dorite.

Conectivitatea rapidă Wi-Fi a modelului NX300 le oferă utilizatorilor şi posibilitatea de a partaja imagini cu prietenii sau cu familia prin trimiterea lor de pe camera foto pe reţelele sociale, printr-o simplă selectare a funcţiei DIRECT LINK. În plus, există şi alternativa arhivării imaginilor sau a stocării lor în cloud prin funcţia AllShare Play, garantând astfel păstrarea lor în siguranţă şi acces uşor la ele.

Obiectivul Samsung de 45 mm 2D/3D

Obiectivul Samsung de 45 mm 2D/3D (comercializat separat) este primul obiectiv cu sistem 3D adresat consumatorilor obişnuiţi. Având capacitatea de a realiza atât fotografii, cât şi videoclipuri HD de 1080p, pachetul format din camera foto Samsung NX300 şi obiectivul de 45 mm 2D/ 3D devine primul sistem de camera foto compactă care poate realiza atât fotografii 3D, cât şi filme 3D. Modelul NX300 este, de asemenea, compatibil cu întreaga gamă de obiective şi accesorii profesionale standard din seria NX.

Cele mai citite

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...

PSD Livrează: Pensiile înainte de Paște în 2024

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a decis ca, în 2024, cu ocazia Paștelui Ortodox, pensiile pentru cei aproximativ 5 milioane de pensionari din România...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă